Personeel rechtbank protesteert tegen ontmanteling

LELYSTAD
Personeel van de rechtbank in Lelystad heeft dinsdagmiddag geprotesteerd tegen het voornemen de rechtbank uit te kleden. Een van de rechters las op de stoep van de rechtbank namens alle 140 werknemers een verklaring voor.

De Raad voor de Rechtspraak wil alle complexe strafzaken, zaken met gedetineerden en ingewikkelde civiele en bestuursrechterlijke zaken vanaf 2020 in Utrecht behandelen.

Het personeel vreest dat door de gedeeltelijke ontmanteling de toegang tot de rechtspraak voor rechtzoekenden in gevaar komt. Bovendien moet de werkgelegenheid in Flevoland worden gewaarborgd. De politiek werd opgeroepen te helpen de kwaliteit van de rechtspraak in Flevoland te behouden.

reacties (2)

 • Ron

   

  Wat een kinderachtig gedoe zeg. Kijk eens naar alle bedrijven die afslanken. Wat is voor het personeel nou het probleem? Dat ze naar Utrecht moeten reizen? Dat is prima te doen met de trein toch?

  reageer
 • inwoonster

   

  Ze willen kosten besparen..... wat denk dat voor 140 man aan reiskosten zal zijn iedere dag? Weet niet hoor maar ga jij iedere dag naat Utrecht op en neer? Met de auto altijd vast in de spits. Dan de "fanrastische" treinverbinding ALS de trein rijdt.... Echt geweldig dat idee....NOT

 • KC

   

  Ze hebben groot gelijk. Als hoofdstad van een provincie moet het niet afslanken. Het moet goed bereikbaar blijven voor de inwoners van Flevoland en dat is zeker niet Utrecht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert