Proef mislukt, geen hondenpoepbakken

ZEEWOLDE
Er komen geen speciale bakken voor hondenpoep in Zeewolde. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat besloten na een proef in de wijk Horsterveld. Daar waren acht afvalbakken geplaatst waar mensen tijdens het uitlaten de uitwerpselen van hun hond in konden gooien.

Op basis van een evaluatie van de proef concludeert het college dat het niet zinvol is om deze bakken in heel Zeewolde te plaatsen.

De bakken werden wel gebruikt, maar het legen kost geld en volgens de gemeente is de overlast door hondenpoep in de wijk niet afgenomen.

reacties (6)

 • Peter

   

  Ik weet niet wat het is maar kennelijk hebben hondenbezitters overal sch... aan. Het is haast ergernis nummer 1. Gewoon niet opruimen en betrapt worden 500 euro boete. Probleem is dan zo opgelost. Want waarom wel verschrikkelijk hoge boetes voor soms de lulligste verkeersovertredingen terwijl dit veel meer ergenis geeft.

  reageer
 • Nk

   

  Vreemd! Proef mislukt?? Er zijn heus niet minder honden in die wijk hoor. Het betekent dus dat de hondenbezitters nog steeds te lamlendig zijn op hun troep op te ruimen! Veel en veel strenger handhaven en direct boete opleggen.

  reageer
 • ron

   

  elke invoering is gedoemd te mislukken als je hem niet begeleid door een tijdelijke handhavingsperiode. beetje rare redenatie dus om het op deze reden weer te stoppen

  reageer
 • Ariepaap

   

  Jij bent zeker die vrouw op de racefiets die iedereen controleerde

  reageer
 • Knor

   

  Het wordt weer tijd om de hondenbelasting in te voeren, dan komt er weer geld in de gemeentekas.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • zeewoldense

   

  Hopelijk gaat de gemeente wel door met het zoeken naar oplossingen: mijn kids liepen weer door de hondepoep deze week: notabene in de speeltuin!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert