Contracten voor Floriade 2022 getekend

ALMERE
De Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) en de gemeente Almere hebben dinsdagavond twee contracten ondertekend waarin afspraken staan over de organisatie van de Floriade 2022. Daarmee is een volgende stap gezet naar de realisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling.

In de contracten staat onder meer wie waarvoor verantwoordelijk is. Ook heeft de gemeente Almere officieel toestemming gekregen om het logo en de naam Floriade te gebruiken.

Naast de overeenkomst met de Tuinbouwraad ondertekende de gemeente ook een contract met de AIHP. Deze internationale tuinbouworganisatie beslist of een evenement de titel wereldtuinbouwtentoonstelling mag dragen. Almere voldoet aan alle voorwaarden en mag de Floriade dan ook zo promoten.

reacties (14)

 • -Z-

   

  Oh oh, contracten... Zo'n vaart loopt het dus nog steeds helemaal niet: er mag een plaatje worden gebruikt, en misschien krijgt het een titel. Het enige gevolg zijn extra flyers en een paar vlaggen. Wanneer wordt eens duidelijk welke aannemer hoeveel beton waar gaat storten, welke conglomeratie wat voor 'icoon' gaat bouwen, welke paar bomen er nu precies op de erfgoed-eilanden in het Weerwater blijven staan ... ? Die contracten grijpen in het landschap van de stad in, gaan Almere definitief veranderen !

  reageer
 • Pzaal

   

  Hoppa daar gaat straks 120.miljoen het riool in. Straks 2024 massaal belastingen omhoog en extreme bezuiningen op de burgers. want tja hoe kom je anders weer aan je 120.miljoen of meer? Miljoenen schuld,. Almere gaat failliet.. het kan in Almere. Maaar dat willen ze echt niet weten. Ik denk dat ik over een paar jaar maar ga verhuizen, want een stad zonder ov en andere openbare voorziengen die niet meer betaald /. onderhouden worden en dan nog eens extreme hogere gemeente lasten betalen heb ik echt geen zin in. En dat voor een paar kl*te planten.,,.

  reageer
 • Kees

   

  Zijn deze contracten openbaar? Lijkt me wel toch. Ik zou ze graag bekijken.

  reageer
 • bb

   

  We weten nu al dat de inwoners van almere in 2024 meer moeten betalen omdat de gemeente een paar miljoen tekort komt

  reageer
 • qwerty

   

  Eerst maar eens zien hoe de floriade het gaat doen. Begin 2023 gaan we afrekenen,ok?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • DrJake

   

  ....even nog snel de contracten tekenen voordat misschien de nieuwe burgemeester er een stokje voor steekt...

  reageer
 • DrJake

   

  en daar hebben we de eerste vrijwilliger die het dubbele aan gemmentebalsting wil betalen. Of niet ? Dacht ik al ... Wel het plezier maar de ECHTE prijs ervoor betalen : "Hooo maar.."

  reageer
 • Rob

   

  Het is ze daar in de bol geslagen.

  reageer
 • qwerty

   

  Ik ook Sjinksie! Wordt een feest!!!

  reageer
 • Hannes

   

  Denk dat er bij velen dit een verbijsterende verbazing teweeg brengt, om nu al vast te stellen wie wat en en welke verantwoording gij zult krijgen. Weer zo´n schijnvertoning. De enige waar de verantwoording blijft liggen is de Gemeente. Verder is het allemaal een afhandeling met en onder een kapitale Rembours.

  reageer
 • Ab

   

  Jammer maar dan weet ik alvast dat de onroerendzaaksbelasting per 2020 flink omhoog gaat om de verliezen te dekken.

  reageer
 • Sjinksie

   

  Zo'n zin in! Vorige edities ook erg genoten en nu gewoon voor mijn deur!

  reageer
 • jan

   

  Als dit totaal mislukt pleit ik er voor degene die deze contracten hebben ondertekent voor de kosten op te laten draaien en te veroordelen. Uiteraard om deze kosten te dekken worden de komende jaren de belastingen weer opgeschroefd.

  reageer
 • frits

   

  en ja hoor het smijten met miljoenen in almere gaat beginnen het kan niet op hier ,het wordt een grote flop waarvoor de inwoners in 2023 de rekening gaan ontvangen. mede mogelijk gemaakt door de gemeente raad van almere .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert