Gemeente onderzoekt of coffeeshop mag blijven

LELYSTAD
De gemeente Lelystad onderzoekt of de coffeeshop ook na volgend jaar kan blijven op de huidige plek aan de Middenweg, naast het treinstation. Dat zei burgemeester Horselenberg dinsdagavond in een overleg met de gemeenteraad.

De enige coffeeshop van de provinciehoofdstad zit sinds 2011 aan de Middenweg. De vergunning voor het pand loopt volgend jaar af. Volgens de burgemeester zijn de ervaringen positief en is er nu minder overlast in het stadshart. Omdat de coffeeshop een geplande busbaan niet in de weg zit, zou het pand daar kunnen blijven staan.

De burgemeester denkt dat een tweede coffeeshop overlast elders in de stad zou kunnen verminderen, maar het is aan de gemeenteraad om een tweede coffeeshop toe te staan.

reacties (8)

 • Willem

   

  Graag een 2e coffeeshop in Lelystad, overal in Nederland zijn ze bezig om bedrijven geen monopolie positie te geven en in Lelystad mag maar 1 coffeeshop komen. Geen concurrentie, hoge prijzen en slecht wiet want de klant heeft toch geen keus. Zou zeer gezond om een 2e toe te staan.

  reageer
 • Rob

   

  koffie met gebak of kan je er ook lunchen, ziet er een beetje triest uit en achter zo'n dik hek zo'n restaurant. Ik ga wel naar de haven daar is het een stuk gezelliger.

  reageer
 • ikke

   

  Laat het lekker staan staan niemand heeft er last van, dus wat mij betreft welkom aan de 2e en nee ik blow niet.

  reageer
 • kees d.

   

  Naar mijn bescheiden mening doet de Coffeeshop het helemaal niet verkeerd in Lelystad. Zonder legitimatie kom je er niet binnen. Er wordt bijgehouden wat en wanneer je wat hebt gekocht zodat je nooit teveel op één dag kan halen. Verder is door deze "Kruidenier" de overlast sterk verminderd en kan men zich nu gaan bezig houden met de straat- en huis aan huis Kruideniers.

  reageer
 • Elmo

   

  En wel lekker je borreltje pakken of niet. Maar even serieus koffie is ook verslavend. En blowen is net zo erg als drinken. Zelfs minder in mijn ogen.Gewoon legaal

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marjolijn

   

  @b volgens mijn ben jij beetje blijven hangen. Het verbieden van deze drugs/shops of rookplekken zorgt juist voor meer iligale drugsverkoop in en rond het centrum. Meer huisdealers en rond rijders op scootertjes etc.

  reageer
 • Zeg toch ook keihard aanpakken,niet zo soft als nu

 • Hoe creëer je junks,als het op deze manier zo makkelijk wordt gemaakt om aan dat spul te komen.en ga niet vertellen dat wiet niet verslavend is want dat is het wel degelijk.gewoon totaal verbod van dat spul en keihard aanpakken bij gebruik of handel.nederland slaat door met dit beleid zoals het nu is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De werkelijkheid is dat met het gedoogbeleid in Nederland uiteindelijk minder mensen wiet gebruiken dan in landen waar het verboden is en er wordt vervolgd. Je moet het ook zien in het licht van de maatschappelijke schade. En als je die schade als enig criterium in aanmerking zou nemen is een verbod op alcohol nuttiger. Ik ben zo schijnheilig om toe te geven dat ik dat laatste als drinker liever niet zou hebben.

 • jan

   

  Juist... Verdiep je eens in de geneeskracht van cannabis dam begrijp je wel waarom dit voorgespiegeld word als drugs.

 • Johan

   

  volgens mij is er nog een toezegging voor een evaluatie... Of is de burgemeester dit gemakshalve vergeten???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert