Omwonenden De Meent boos over plan evenemententerrein

LELYSTAD
Buurtbelang Schans en Stelling is boos over het plan van de gemeente om van parkeerterrein De Meent hét evenemententerrein van Lelystad te maken. Dat bleek dinsdagavond tijdens een vergadering in het stadhuis.

De bewoners van de Schans en de Stelling zijn kwaad omdat de gemeente ze niet op de hoogte heeft gebracht van het plan. Ook vrezen ze grote overlast. In 2011 werd er voor het laatst een groot evenement gehouden op De Meent; dat dancefeest liep compleet uit de hand. Toen is besloten grote festiviteiten ergens anders in de stad te houden.

Begin dit jaar besloot het college van burgemeester en wethouders dat evenementen zoals de Dancetour en de kermis vanaf nu toch weer op De Meent worden gehouden. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de plannen van het college.

reacties (13)

 • frits

   

  Gewoon woningen bouwen op De Meent en van de opbrengsten een evenemententerrein aanleggen op de plek van het oude pannekoekenhuis. Dat is ook vlakbij het stadshart.

  reageer
 • Boswijk

   

  Waarop deze plek lekker op de meent blijfen

 • RR

   

  ik woon in De Stelling en kan me nog goed herinneren dat er op elke hoek gepist werd, er voor je ogen op straat flink werd gedealt, flinke sexpartijen voor de kinderramen afspeelde en er tal van vechtpartijen waren. er wa szelfs een vechtpartij waarbij een buurman alles uit de kast moest halen om te voorkomen dat een persoon niet van een brug werd gegooid. Samengevat, Lelystad stel je eens preventief op en voorkom een negatief stadsbeeld. Plaats het buiten een wijk en regel pendelbussen. Want deze keer zullen diverse bewoners alles filmen en dit delen met de landelijke media. Dus........

  reageer
 • bb

   

  Waarom niet bij bataviastad daar is ruimte genoeg voor alle feesten alles gewoon op 1 plek en niemand heeft er last van

  reageer
 • Flevoburger

   

  maak ergens een mooi stuk strand of neem een terrein buiten de bebouwde kom, neem eens een kijkje hoe andere gemeenten het doen zou ik zeggen..... Stel dat evenementen in de toekomst in Lelystad WEL een succes worden dan moet je toch een andere plaats gaan zoeken. Een mooie gelegenheid voor de politiek om eens net doen alsof ze ook vooruit kunnen kijken

  reageer
 • Dave

   

  Ik heb begrepen dat er in Lelystad geen kermis meer komt.Treurig voor een provinciehoofdstad...

  reageer
 • Nw

   

  Dit is niet waar! Nieuwe exploitant na de herfst kermis. Zomer kermis idd niet doorgegaan. Dit omdat exploitant zich niet aan de afspraken heeft gehouden. Atracties stonden ineens elders.... niet best! Wisseling van evenementen terein is hier grote oorzaak van. Mopperaars... ook graag even alternatief noemen....

 • laat alle reacties zien
 • karel

   

  Al heel veel jaren is dit het evenemententerrein van Lelystad.Alleen omdat het in zo'n slechte staat is wordt het de laatste tijd niet meer gebruikt. Opknappen zodat het weer gebruikt kan worden en ook meteen inrichten als een parkeerterrein scheelt weer heel veel geld om anders elders weer een terrein te maken. De bewoners hebben altijd wat te klagen, maar hebben nu geen reden omdat ze dat wisten toen ze daar gingen wonen.

  reageer
 • KC

   

  Het verhaal van Debbie op de radio is heel goed en duidelijk. Dance evenementen moet je niet vlakbij een woonwijk houden, want dat geeft alleen maar overlast. 😪

  reageer
 • Sebastian

   

  Zo is en blijft Lelystad maar een saaie stad. Meeste inwoners zijn overal maar tegen alles en nog wat. Het mag niet leven qua stads activiteiten voor iedereen. En dat is al meer dan 30 jaar zolang ik hier woon.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Men weet het nu toch? Het is ideaal geschikt en al eerder gebruikt. Dus gewoon gebruiken. De mensen zijn altijd overal tegen en zo krijg je nooit wat voor elkaar.

  reageer
 • ga je een avondje bij iemand op de koffie als er kermis is? dan weet je waar overgesproken wordt want daar heb je nu volgens mijn geen beseffen van.

 • Bewoner

   

  Jaren in De Veste gewoond en nooit last van de kermis gehad.

  reageer
 • Koos

   

  doe die grootschalige evenement (en dan bedoel ik juist de grote dancefeesten) mooi aan de rand van je staat. Larserpoort en Flevopoort hebben nog voldoende ruimte. Dus parkeren is geregeld. Geen overlast. Bereikbaarheid gagarandeerd. Geen stad die op slot zit.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Volgens is er aan de rand(en) van Lelystad ruimte genoeg voor een evenemententerrein? Zo'n terrein naast/bij je woonwijk, met bijbehorende drukte en (eventuele) overlast, lijkt me behoorlijk ongewenst. Ik mag toch hopen dat de 'knappe koppen' van de gemeente dit ook inzien...

  reageer
 • Lely...

   

  Logisch dat omwonenden dit niet willen. Je zal dit soort evenementen in je achtertuin hebben, ben je llekker mee... Wat is er trouwens mis met het terrein naast de Arcus? Gaat al jaren prima daar....!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert