Subsidieverzoek Verbeelding opnieuw afgewezen

ZEEWOLDE
Het college van burgemeester en wethouders in Zeewolde heeft een nieuw subsidieverzoek van Stichting De Verbeelding afgewezen. Het college ziet niet in waarom de gemeente zich weer aan nieuwe, langdurige overeenkomst zou moeten binden.

De stichting organiseerde de afgelopen vijf jaar concerten en tentoonstellingen in het paviljoen, en verhuurde de ruimte ook voor bijvoorbeeld trouwerijen. Daarvoor kreeg de stichting 20.000 euro subsidie per jaar van de gemeente, maar die overeenkomst loopt dit jaar af. De stichting luidde de noodklok omdat ze nog niet zonder de steun van de gemeente zou kunnen. De gemeenteraad vond unaniem dat het college met de stichting om tafel moest.

Maar na dat gesprek gaan burgemeester en wethouders dus alsnog niet in op het subsidieverzoek. Volgens voorzitter Frans Meijer betekent dat het einde van Stichting De Verbeelding.

reacties (5)

 • Keek op de week

   

  Financiering van kunstzinnigheid mag geen vrijbrief zijn om steeds subsidie te krijgen. Er moet draagvlak zijn in de gemeente zelf. Want de bewoners hoesten deze subsidie op. Heeft de Stichting dan stil gezeten en gewoon afgewacht tot het weer ter discussie komt? Of heeft men ook aanvragen bij provincie, het Rijk evt europese subsidie aangevraagt? Bij subsidie aanvraag hoort ook een jaarlijkse verantwoording over deze verstrekte subsidie...wat heeft men ervoor gedaan... 2 concerten een tentoonstelling.... mmm erg stil en hier niet verder genoemd. Wat hebben wij gezien van deze stichting? en waar is de subsidie aan opgegaan? salaris, onkosten, onderhoud.

  reageer
 • jeroen

   

  Opdoeken die handel

  reageer
 • niels

   

  Kan niet meer uit he. Ze kunnen het geld nu hard gebruiken voor het azc.

  reageer
 • Rob

   

  doe mij dat pand dan maar over voor een schappelijk prijsje dan maak ik ervoor mezelf een kunstzinnig huisje van, ook weer opgelost.

  reageer
 • Mike

   

  Misschien dan vaker verhuren en niet alleen voor kunst en trouwerij. Op eigen beentjes staan, net als iedereen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert