Bloedend hart op Kos

URK
"Het was een goede week". Dat zegt Johanna de Borst die samen met Hein en Jacoline Bakker uit Urk een week vluchtelingen heeft geholpen op het Griekse eiland Kos. De drie waren uitgezonden door de stichting Hulpactie Bootvluchtelingen uit Zeewolde. Donderdag vliegen ze naar huis.

Water en kleding
Dagelijks heeft het Urker trio flesjes water uitgedeeld aan vluchtelingen die vanuit Turkijen kwamen aangevaren. Ook kregen migranten schone kleding, sinaasappelen en hygiënesetjes.

Bloedend hart
"Je hart bloedt gewoon bij het zien van deze beelden. Uit medeleven met deze mensen hebben we ons uit laten zenden. In de week dat ik hier was, zijn er steeds meer bijgekomen. Je ziet ze overal. Op de boulevard. In de stad. Af en toe vaart er een ferry naar Athene. Je mag alleen mee als je je geregistreerd hebt en als je de tocht kunt betalen," aldus De Borst.

reacties (1)

  • gert

     

    Geweldig Hein en Jacoline en Johanna dat jullie dit geheel belangeloos en met de liefde van jullie hart wilden doen. Wat hebben wij het nog goed. Ook al hebben wij misschien onze persoonlijke zorgen wij hebben geenoorlog eten en drinken een dak boven ons hoofd

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert