Elk jaar honderd nieuwe woningen nodig

LELYSTAD
Om aan de groeiende vraag te voldoen, moeten er de komende vijf jaar elk jaar 100 woningen bij komen in Lelystad. Dat blijkt uit de woninganalyse die wethouder Jop Fackeldey dinsdag gepresenteerd heeft.

Vorig jaar ging de gemeente Lelystad nog uit van 50 nieuwe huizen per jaar. Volgens Fackeldey blijkt uit de analyse dat de vraag groter is geworden.

Eind dit jaar presenteert Lelystad een nieuwe woonvisie. Daarin staat hoeveel woningen er precies nodig zijn en welk soort huizen nodig is. Het gaat dan om bijvoorbeeld sociale huurwoningen of woningen in de vrije sector.

reacties (7)

 • Dirk

   

  Frits, correct!!! En dan niet te vergeten wat er allemaal te koop staat! 100 woningen is een utopie, als het er 25 zullen zijn is het al heel veel. Er staat voldoende loze voorraad. Maar we zijn gewend aan de positieve stemmingmakerij om de aandacht van andere zaken af te houden. Er is tenslotte nog steeds een groot begrotingstekort en noodzaak tot extra afwaardering van grondposities.....is de PvdA zeker weer even vergeten?

  reageer
 • Snuffelaar

   

  Dat zal pas na de Woonvisie blijken, of het er 50 of 100 worden. Niet vooruitlopen op de feiten.

  reageer
 • Henk

   

  In lelystad is er een tekort aan sociale huurwoningen voor woning zoekende in Lelystad. In de afgelopen jaren zijn er veel sociale huurwoningen verkocht in Lelystad. Lelystad heeft een tekort aan socale huurwoningen waardoor de wacttijden oplopen voor woning zoekende. Het is belagelijk woningcorporatie mee moeten betalen aan woningcorporaties bijna failliet waren.

  reageer
 • Jan

   

  al vele jaren tekort aan betaalbare sociale huurwoningen door verkoop en uitdunning door woningbouwverenigingen. Maar nu, vanwege de verplichting om asielzoekers met verblijfsstatus te huisvesten, opeens komt er aandacht voor vanuit de gemeente. Hele wijken straks veranderen in getto's met alleen nog maar allochtonen. Heb je net te weinig inkomen om een koopwoning te gefinancierd te krijgen, ben je voortaan vreemdeling in eigen land. En uiteraard , de meeste politiek correcte personen, waar wonen die, in een koopwoning. De onderhand blanke wijken..

  reageer
 • Laat mensen dan eerst een te koop staande woningen en of appartementen kopen ipv alles nieuw bouwen.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Nou, dan hebben we in Lelystad voor tientallen jaren genoeg ruimte. Er zijn nog zat kavels op het Golf Resort, Houtribhoogte, Bataviahaven, Buitenhof, Parkwijk, Waterwijzer, Hanzepark, de afgebroken kerk aan de Kempenaar, plekken in de stad waar vroeger scholen stonden, de plek waar het zwembad Schoener stond, Meerdijkhaven, en de Campuszone. Een van de moddelbare scholen gaat ook nog dicht. Verder nog zat leegstaande kantoren en winkelruimtes in de stad die omgebouwd kunnen worden. Dus Warande en de grond bij het Oostrandpark zijn niet eens meer nodig. Benut eerst de bestaande ruimte in de stad eens voordat er weer landbouwkavels opgeofferd worden.

  reageer
 • Tim

   

  Dan moeten projectontwikkelaars daar wel op inspelen. En hoe zit het met consumentgericht bouwen wat je hier nog veel te weinig ziet?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert