Groen licht voor arbeidsmigranten in Lelystaete

LELYSTAD
Het college van b en w van Lelystad heeft groen licht gegeven voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Lelystaete. Het college heeft een omgevingsvergunning verleend om voor maximaal tien jaar af te wijken van het bestemmingsplan.

Daarin staat dat de oude rechtbank een kantoorfunctie heeft. Nu mag het geschikt gemaakt worden voor huisvesting van arbeidsmigranten.

Volgens Lelystad komt er met de tijdelijke herbestemming een einde aan de verpaupering van het pand. Ook wordt volgens het college voorzien in een behoefte aan deugdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten die al in de omgeving werken.

reacties (8)

 • sandra

   

  de gemeente zou eens moeten kijken in andere gemeentes dan weten ze dat dit overlast en commentaar op gaat leveren. dat het bestemmingsplan word aangepast van kantoorpand naar woningruimte is prima maar waarom kan dit wel voor arbeidsmigranten (die trouwens vaak al door de uitzendbureau's van woonruimtes worden voorzien kijk maar naar Martho flexwerk) en niet voor de gewone burger??? er is al zoveel vraag naar huurwoningen ivm de crisis, schulphulpverleningen enz. maar ook de jeugd die uit huis gaat moeten zich bij wijze vanaf hun 14 al gaan inschrijven want de wachtlijsten zijn zo hoog of ze moeten noodgedwongen buiten de gemeente gaan wonen. en hoe gaan ze de handhaving uitvoeren??? net zoals de NOP bij het hotel noordoostpolder??

  reageer
 • ikke

   

  jammer en weer wordt de jeugd weggestopt in een hoekje

  reageer
 • Dirk

   

  Weet ook iedereen dat er minimaal 4 mensen op 35 m2 moeten wonen, zonder woonkamer en per twee man op een slaapkamer. En dat voor maar €300,00 bruto huur per maand, ex servicekosten per persoon! Dat is € 1200,00 voor een unit van 35 m2 per maand aan huurpenningen! Een gemiddelde woning is ongeveer 110m2 woonoppervlak, tegen een huursom van € 560,00. Reken uit je winst!!! Het is heel erg triest dat wij meewerken aan het uitbuiten van deze arbeidsmigranten die veelal tegen een minimumloon (of minder) aan het werk zijn. Ook het werkbedrijf doet hier vrolijk aan mee. PvdA...waar stond dat ook al weer voor Partij voor de Armoede?

  reageer
 • Ras

   

  Mooi verhaal maar ik heb niet om al die polen gevraagd om naar ons land te komen. Ben benieuwd of ze zich ook zo druk maken om Nederlanders in Polen. Zullen er wel niet veel van zijn in Polen.

 • Drank winkels varen wel bij dit plan..proost

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Alles beter dan de nutteloze en in feite waarde verslindende verpaupering. Echter, over dit pand en de aanpassing, of/en soortgelijke in Nederland werd, als het erom ging woonruimte te creëren, altijd ‘de boot afgehouden’ met politieke/commerciële/belangen, gekrakeel over bestemmingsplannen, et cetera. Nood breekt misschien wel wet, (hoe ontstond deze nood?) maar nu het dus ook om ‘arbeidsimmigranten’ gaat kunnen alle ‘beschermde regelementen’ wel doorbroken worden! Zoals gezegd, veel beter dan die vermaledijde verpaupering, maar ook ‘arbeidsmigranten’ moeten wonen, nu ze hier toch zijn en heel vaak harde werker/sters zijn. Ik ben het over de bijna gehele linie niet eens, nooit geweest ook, over deze en ontstane invulling van ‘grenzen open’ dat wil ik wel even heel duidelijk hebben.(dit is mijn korte versie) Waarmee ik verwijtend wijs naar diegenen die vele decennia geleden met ‘voorbedachte rade’ (ook) al aan de politieke touwtjes (mede) trokken en zich door utopisch korte termijn denken, maar veel vaker, winst waanideeën, hebben laten leiden. Maar ‘arbeidsmigranten’ zijn ook onze medemens en moeten als zodanig gerespecteerd worden. Maar eerlijker zou zijn geweest, t.a.v. hen die al jaren op woonruimte wachten, dat ook dit gebouw in Lelystad, in een makkelijk uit te berekenen populatie verhouding, voor bewoning zou worden aangepast. JC.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bb

   

  Voor buitenlandse doen ze alles voor de jeugd die opzich zelf wil wonen is er niks die kunnen stikken

  reageer
 • Pzaal

   

  Inderdaad, Het is belachelijk schandelijk en beschamend.

 • vrijparkeren

   

  Daar gaat het winkelend publiek, want die kunnen niet meer gratis parkeren op tijden die buiten reguliere werktijden vallen. Dus op koopavond en weekenden staan alle gratis parkeerplaatsen vol auto's met Poolse en Bulgaarse kentekens. Slecht besluit dit. Kost de ondernemers een hoop inkomsten, voor het vullen van een leeg gebouw is dit de consequentie. Daarbij zal er ook een hoop overlast worden veroorzaakt.... Net nu het Lelycentre weer lekker draait....

  reageer
 • Henk25

   

  Waar in het Lelycenter kan ik die glazen bol, waarin dit zo fraai wordt voorspeld? Nee, lekker laten leegstaan, dat is goed voor het Lelycentre. Fik erin, asbest in de wijken, dat is een mooi vooruitzicht. Angst, vooroordelen, dat is Nederland in 2015.

 • lelystad

   

  En wanneer word er eindelijk eens gewerkt aan woonruimte van de NIET arbeidsmigranten? Want ook zij hrbben problemen met het vinden van geschikte woonruimte, of je bent te oud of je bent te jong voor een woning!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert