Helft thuishulpmedewerkers TSN moet weg

LELYSTAD
Voor ruim de helft van de thuiszorgmedewerkers van TSN in Lelystad, is na 1 januari 2016 geen werk meer. Dat meldt de landelijke thuiszorgorganisatie TSN, met vestigingen in Lelystad en Almere.

In Lelystad werken bijna 200 mensen: 66 van hen hebben te horen gekregen dat ze worden ontslagen, 39 personeelsleden krijgen geen contractverlenging. De reden daarvoor is dat de gemeente Lelystad de thuiszorg nu ook aan andere aanbieders heeft gegund. Ongeveer 90 medewerkers kunnen in dienst blijven.

TSN verwacht dat cliënten minder uren hulp zullen krijgen, dan nu het geval is. In Almere vallen er volgens de organisatie geen ontslagen.

reacties (7)

 • DGS

   

  TSN is en was en is nog steeds 1 van de aanbieders van huishoudelijke hulp (HH1) in de hele stad. Er zijn in het totaal 15 aanbieders. Mensen mogen zelf kiezen van welke organisatie ze de hulp willen. Daar is wel veel minder geld voor en dus kan er ook minder hulp worden verleend. Gaat nu om het hebben van een "schoon en leefbaar huis". HH2 bestaat niet meer, het geld daarvoor - beperkt bedrag - is overgeplaatst naar de ondersteuning thuis. TSN is naast leverancier van huishoudelijke hulp ook hoofdaanbieder ondersteuning thuis in stadsdeel Zuidwest. Ondersteuning thuis is wat anders dan huishoudelijke hulp. Die taken zaten voor 1 januari 2015 in AWBZ. Heeft dus vooral met bezuinigingen te maken. Minder geld van het rijk.

  reageer
 • KC

   

  Ik beledig niemand en ik weet waar ik over praat. Alle ondernemers in de zorg maken vaak over de ruggen van hun medewerkers winst. Welke ondernemer gaat voor verlies?

  reageer
 • Jan

   

  Dan kunnen ze als vrijwilligers aan de slag. Daar heb je vrijwilligers voor om dit werk nu te gaan doen. Vrijwilligers zijn net zo goed banen in nemers. Deze hebben geen rechten dus lekker makkelijk in gebruik (misbruik).

  reageer
 • Tom

   

  voordat je dit soort beledigigen plaatst zou het verstandig zijn je eens in de materie te verdiepen...... Dit zijn door het Rijk op de gemeente afgewentelde bezuinigingen en daarnaast is TSN gewoon een private, door winst gedreven, onderneming.

  reageer
 • frits

   

  Ik lees dat de gemeente de opdracht nu ook aan andere bedrijven gegund heeft. Dan komt er daar dus waarschijnlijk weer werk bij. Of dat evenveel banen zullen zijn, betwijfel ik ook. Er wordt immers ook bezuinigd op de thuiszorg. Die bezuinigingstaakstelling hebben de gemeenten opgelegd gekregen van dit asociale kabinet van VVD-PvdA met gedoogsteun van D66 en de christelijke partijen. Het blijft overigens onbegrijpelijk dat de gemeenten (de VNG) zich deze taak in de schoenen hebben laten schuiven. Alsof iemand dacht: hoihoihoi, we mogen de puinzooi van het rijk opruimen, lekker bezuinigen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  De meeste mensen krijgen minder hulp? De gemeente is goed bezig om de zorg af te breken en weer een hoeveelheid werknemers werkloos er bij. Zij komen binnenkort in de bijstand en dat moet de gemeente betalen. Kunnen ze op het stadhuis niet rekenen en nadenken? Maar ja, wanbeleid is ook beleid.

  reageer
 • flevogoed

   

  TSN probeert op een goedkope manier van zijn personeel af te komen , dus ik adviseer niks te tekenen mensen .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert