"Lift De Schans in twee maanden zes keer stuk"

DRONTEN
De kapotte lift in een appartementengebouw aan De Schans in Dronten is al vaker stuk gegaan. Volgens bewoners heeft de lift het de afgelopen twee maanden zes keer begeven.

Zaterdag zat een man vast in de lift en moest de brandweer de deuren forceren. Sindsdien doet de lift het niet meer.

Door het defect kunnen mensen in een scootmobiel het gebouw niet meer verlaten. Volgens beheerder MVGM wordt het mankement op zijn vroegst vrijdag verholpen.

Eén echtpaar heeft er schoon genoeg van en verhuist naar een andere woonruimte waar ze niet beperkt worden in hun bewegingsruimte door een kapotte lift.

Beheerder MVGM laat weten dat de lift pas vrijdag gemaakt kan worden. Er moesten nieuwe deuren besteld worden. Dat was volgens MVGM niet nodig geweest als de bewoner die vast zat op de hulpknop gedrukt had in plaats van de brandweer te bellen.

reacties (4)

 • Klaas

   

  Scootmobiel. Dat ding heeft de afmetingen van een auto . Dat is tocht een bewuste afweging geweest van deze man om zo'n grote stoere scootmobiel aan te schaffen .

  reageer
 • bewoner

   

  Beste klaas, deze lift is niet geschikt voor Scootmobiel. Deze passen er namelijk niet in

  reageer
 • Leonie

   

  Een extra probleem is dat de lift aan de andere zijde van het gebouw wel als uitgang kan worden gebruikt, maar niet als ingang. Andere sleutel!

  reageer
 • Klaas

   

  Wat een gezeur ze kunnen via de galerij naar een andere lift . Zijn vast de zelfde mensen die altijd klagen als er evenementen in het centrum zijn

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert