Verbetering Hanzeweg pas in 2018

DRONTEN
De verbetering van de Hanzeweg in Flevoland en de aansluitende Flevoweg in Overijssel kan mogelijk pas in 2018 of 2019 beginnen. Dat verwacht Peter Jellema van de provincie Flevoland. Er wordt al langere tijd gesproken over een aanpassing.

Samen met Overijssel laat Flevoland donderdagavond in Kampen de nieuwste tekeningen zien voor de verbetering van de N307 zoals de weg officieel heet. In de ochtend- en avondspits wordt deze weg vaak geplaagd door files.

Een hogere brug over de Roggebotsluis staat pas voor 2025 gepland.

De info-avond van de provincies Flevoland en Overijssel wordt gehouden in het Clubhuis van kanovereniging Skonenvaarder aan de Reveweg in Kampen en begint om 19:00 uur

reacties (3)

 • datum??

   

  Wanneer is die info avond dan?? Een datum erbij zou handig zijn

  reageer
 • Ron

   

  Brug niet open in de spits. Probleem opgelost. Kost niks. Ja een paar toeristen op een bootje die even moeten wachten misschien en daar van balen en omvaren. Jammer dan. Als we dat even regelen, de brug niet meer open in de spits dan hoeft er helemaal geen nieuwe weg te komen. Dan valt er best mee te leven.

  reageer
 • Dick

   

  Het probleem wordt niet veroorzaakt door de brug die af en toe open gaat, het is juist de aansluiting op de N50 die nog steeds niet deugt. Probleem is namelijk dat de N50 direct begint met een stuk 1x2 stroken en daardoor het verkeersaanbod niet kwijt kan. Dus de oplossing ligt hem gewoon in het volledig 2x2 strooks maken van de N50. Hoe breed je de Hanzeweg ook maakt, als je de bottleneck niet wegneemt zul je het probleem ook niet oplossen. Daarbij moet je een verkeerslichtloze toegang tot die N50 hebben. Een verkeerslicht regelt maar houdt het verkeer voornamelijk op. Als je in je hoofdverkeersstroom zo'n obstakel plaatst dan is het gewoon wachten op opstoppingen.

 • Sjaak

   

  Gelukkig pas in 2018 jippie

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert