VVD NOP: geen extra vluchtelingen in azc

LUTTELGEEST
De VVD in Noordoostpolder wil niet dat er nog meer vluchtelingen naar die gemeente komen. Volgens Willem Keur van de VVD is de enige juiste oplossing dat vluchtelingen in hun eigen regio opgevangen worden.

In Noordoostpolder worden vluchtelingen gehuisvest in het asielzoekerscentrum in Luttelgeest. Daar is plaats voor 1.400 vluchtelingen. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff roept gemeentes, raadsleden en wethouders op om meer mensen op te vangen. Volgens de VVD is de 1400 van Luttelgeest de grens.

PvdA/GroenLinks in Noordoostpolder gaat juist een motie indienen om meer vluchtelingen op te vangen. De kwestie komt maandagavond aan de orde in de gemeenteraadsvergadering.

reacties (12)

 • Harrie

   

  Johan, wat je zegt klopt. En toch zou je niet met deze mensen willen ruilen. Ook in Nederland is het oneerlijk verdeeld, maar hier we hebben (vrijwel) allemaal genoeg te eten, (vrijwel) allemaal een dak boven ons hoofd, kunnen allemaal onze kinderen naar school laten gaan en zijn (vrijwel) allemaal ons leven redelijk zeker.

  reageer
 • Roel Berger

   

  Ach, de heer Keur praat wel vaker voor zijn beurt. Ik vermoed dat dit zijn eigen mening is en niet van de VVD.

  reageer
 • ron

   

  ik weet niet wat reëel is, jij zegt 2 promille maar als Duitsland met 80 miljoen inwoners er 800.000 verwacht is dat 1 %. maar dan nog. laten we dat fiksen. hoe beter je het locaal verdeelt des te eenvoudiger. almere << 200.000 inwoners >> 400 tot 2000 vluchtelingen; zou het lukken een paar kantoren snel om te bouwen? staat zat leeg moet toch kunnen.

  reageer
 • Johan

   

  Beste Harrie, 30.000 mensen per jaar gaat het om he en als we ze toelaten zijn het er geen 30.000 maar 40, 50 of 60 duizend. Dat ze hun kinderen laten verdrinken is niet omdat ze dat er voor over hebben maar omdat die mensenhandelaren ze daartoe drijven met volle en niet zeewaardige bootjes. Dan je opmerking over de welvaart... Misschien dat jij zo rijk bent maar ik moet 50 uur per week werken om net boven het bestaansminimum uit te komen. Dan kun je geen huis kopen en moet je huren wat tegenwoordig bijna net zo duur is. Dan zijn de meeste huizen ook nog bezet dus moet je jaren en jaren en jaren wachten. Ik begrijp dat jij zeer waarschijnlijk goed verdient en een goed huis hebt maar denk ook eens om de 100 duizenden nederlanders die dat niet hebben. Je oproep is niet raar maar draagt wel bij aan vervreemding van een hele groep mensen met gelukszoekers en/of vluchtelingen. Nederland is een rijk land, alleen is die rijkdom een gemiddelde en dat moet jij je ook beseffen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Als de VVD het zegt zal het omgekeerde wel gebeuren. Deze partij en beloftes kennen we inmiddels wel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Harrie

   

  Beste mensen, waar hebben we het helemaal over? 30.000 vluchtelingen op een land van 17 miljoen. Vluchtelingen die er alles voor over hebben om te vluchten, ook het risico dat ze hun kinderen laten verdrinken... Dat is nog steeds maar 1 vluchteling op 500 Nederlands. Kunnen wij een heel klein stukje van de welvaart, die de meeste van ons bij onze geboorte is komen aanwaaien, delen met hen die het heel hard nodig hebben?

  reageer
 • rekenwonder

   

  Libanon 6 mln inwoners, Jordanië 8 mln, Turkije 81 mln, Egypte 87 mln...... en u noemt dat landen met weinig inwoners? Misschein een opte om in Espel een AZC te plaatsen? Oh nee, dat kan niet, er wonen al te veel Polen.....

  reageer
 • Jan

   

  Vooral de PvdA'ers , de judassen die dit hopeloze kabinet mogelijk gemaakt hebben. We worden binnenkort overspoeld met vluchtelingen, wat we nu zien zijn alleen nog maar de verkenners! De hoofdstroom volgt!

  reageer
 • Flevolander

   

  je zou toch zeggen als ze érgens ruimte hebben om ruimhartig te zijn . . .

  reageer
 • wim

   

  Gisteren opperde de christen-unie al dat mensen maar asielzoekers in huis moeten nemen, om zo het tekort aan opvangplaatsen te beperken. Misschien moeten dan eerst oa de leden van PvdA en Groenlinks dit maar eens uitproberen.

  reageer
 • Espelaar

   

  Wat een ondoordachte reden die Keur aanvoert. Vluchtelingen die naar buurlanden gaan worden daar echt wel opgevangen. Libanon, Jordanië en Turkije hebben elk al ca 0,5 miljoen mensen opgevangen, Egypte 0,1 miljoen. Dat zijn landen met weinig inwoners. Als je dat projecteert op Nederland zou dat betekenen dat we tussen de 1 en 2 miljoen vluchtelingen zouden herbergen. En bovendien: het gaat nu om mensen die nu eenmaal niet naar een buurland vluchten, maar naar Europa. Wie zijn wij om die weg te sturen. De enige oplossing is een redelijke spreiding over Europa. Maar Europa heeft het niet goed geregeld, en daar mogen deze wanhopige mensen niet de dupe van worden.

  reageer
 • opvang

   

  Opvang in de eigen regio, dat is nu het topic. Kijk naar de ellende in Boedapest en Calais, is dat dan het beloofde land? In de eigen regio blijven leidt tot tegenstand tegen de rebellen. Vluchten is geen optie. Verzet bieden heeft meer nut, zie het ondergrondse verzet in WO II. Het hielp mee de weerzinwekkende agressor te verslaan. Vandaag Wilders in Zeewolde. Te laat lijkt mij. Ondanks bezoek aan Luttelgeest komt er in Zeewolde een opvang, ver weg van de eigen regio. Ver weg van eigen cultuur en samenleving. Ver weg van herinneringen, zonder enige identiteit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert