Gemeenten protesteren tegen forse bezuinigingen Rijk

FLEVOLAND
De gemeenten Lelystad en Urk protesteren bij minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem tegen de forse bezuinigingen op het Gemeentefonds. Zij sluiten zich aan bij zo'n zestig gemeenten die de minister eind deze maand een manifest aanbieden.

De gemeenten zien dat er grote gaten geslagen worden in hun begroting door de miljoenenkortingen vanuit het Rijk. Het Gemeentefonds is voor de lokale overheden de voornaamste inkomstenbron. Door herverdelingen in het fonds krijgen sommige gemeenten minder geld, maar wel meer taken. Volgens lokale bestuurders bestaat de kans dat zij onbestuurbaar raken.

Gemeente Dronten beraadt zich op dit moment of zij zich aansluit bij het manifest. Almere zegt de bezorgdheid van andere gemeenten te delen, maar heeft hierover zelfstandig contact gelegd met het Rijk. Noordoostpolder heeft haar zaken op orde en hoeft zich niet aan te sluiten bij het manifest, aldus een woordvoerder. Gemeente Zeewolde was niet in de gelegenheid om te reageren.

reacties (6)

 • Dirk

   

  Hé de NOP heeft zijn zaken op orde! Kan onze wethouder van Financien de heer Fackeldey daar niet een paar jaartjes stage gaan lopen? Dan stellen wij hier een gestructureerde bestuurder uit de NOP aan om de boel eens goed aan te vegen in het stadhuis en de jarenlange onderdekking nu eens echt boven tafel te halen. En dat heeft niet met Asielzoekers te maken, Havenaar! Deze mensen verdienen opvang, net als ieder anders mens die van huis en haard gevlucht is voor geweld. Nee dit is het wanbeleid van de gemeente Lelystad met de rijke schare salonsocialisten voorop!

  reageer
 • Havenaar

   

  8 miljard kosten de economische vluchtelingen straks per jaar. Dat geld moet ergens vandaan komen. Ondanks we onze eigen achtertuin al jaren probeerde op orde te krijgen. Die eindstreep is niet gehaald en verder weg dan ooit.

  reageer
 • Arie

   

  Pfffff, Almere weet het weer beter....

  reageer
 • Carry

   

  Wanneer gaan alle gemeente er nu eens iets aan doen. Het rijk besteld de gemeenten en indirect ook de bevolking. Want de gemeenten moeten ergens geld vandaan halen. Raad eens bij wie ze dat gaan doen...

  reageer
 • bb

   

  Geen geld voor inwoners maar wel geld voor vluchtelingen raar maar waar dus wilders krijg gelijk

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  het rijk geeft minder geld aan gemeente,s , omdat ze het geld liever naar het buiteland sturen want het buitenland is belangrijker dan mensen hier in het land .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert