Strenge controles op alcoholgebruik Pieperfestival

EMMELOORD
De politie gaat tijdens het Pieperfestival extra streng controleren op alcoholgebruik onder jongeren. Het festival in Emmeloord vindt dit jaar plaats op 11 en 12 september.

De politie werkt voor de controles samen met Bureau Halt, Tactus verslavingszorg, Carrefour en de gemeente. Om vrijdagavond bij het Pieperfestival binnen te komen, moet iedereen zich legitimeren. Alleen 18-plussers krijgen een polsbandje. Mensen zonder bandje mogen geen drank met alcohol bestellen of vasthouden.

Op zaterdag gaat het net even anders. Dan werkt de organisatie met twee verschillende bandjes om het onderscheid te maken tussen minderjarigen en 18-plussers.

reacties (4)

 • Havenaar

   

  Liever meer controle op illegalen dan op zielig drank beleid eigen volk.

  reageer
 • Evert de j.

   

  Echt belachelijk dat tijdens zo'n pieperfestival gecontroleerd wordt. Is er eens wat te doen in de Nop voor jongeren, krijg je dit. Nog een reden voor de jongeren om naar de zuipketen te blijven gaan.

  reageer
 • eddy

   

  Goed gedaan door de organisatie. Chez in Marknesse geeft al jaren het goede voorbeeld. Nu de zuipketen nog aanpakken en klaar is Kees.

  reageer
 • Jannes van d

   

  Oh ja... dus voorkomen dat iemand van 15 jaar zich in een coma kan zuipen heeft met gastvrij te maken... ok, duidelijk....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert