Vermist: Martin, het 100 kilo wegende Kärtner brilschaap

ALMERE
Hij heeft een witte wollige vacht, twee grote flaporen met zwarte puntjes, vlekken rond zijn ogen en hij is al bijna een week vermist: Martin. Het 100 kilo wegende Kärtner brilschaap van Stad en Natuur verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag uit de weide op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Beheerder Yves Lodewijks heeft de ram als vermist opgegeven bij de politie en ook is het ministerie van Economische Zaken ingelicht. Intussen is het bericht van de vermissing van Martin al 550 keer gedeeld op Facebook en zijn ook de medewerkers van de Dierenambulance Almere alert.

Volgens de beheerder is het 'bijna onmogelijk' dat Martin zelfstandig uit de weide is gekomen. De vermissing komt op een ongelukkig moment. De ram moet vanaf 1 oktober de ooien uit de kuddes van niet alleen de Kemphaan, maar ook van de twee Almeerse kinderboerderijen dekken.


reacties (5)

 • Frenky

   

  Te bestellen bij de boerenmarkt op vrijdag.

  reageer
 • Ah. Ok dank je :)

  reageer
 • Ik

   

  Onder het ministerie van economische zaken valt ook de NVWA. Het was eerst het ministerie van landbouw etc maar deze heeft verschillende andere benamingen gehad. Landbouw valt nu dus onder EZ.

  reageer
 • Serge

   

  Die ligt al lang in een vriezer.

  reageer
 • Wat heeft het ministerie van economie hiermee te maken dan? Dat word snel een nieuwe ram regelen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert