Geert Wilders wil gemeentelijk referendum over AZC

ZEEWOLDE
PVV-leider Geert Wilders heeft donderdagavond in Zeewolde gepleit voor een gemeentelijk referendum over het asielzoekerscentrum. Wilders zei dat Zeewolde naar haar inwoners moet luisteren en niet naar het kabinet.

Donderdag is in de raad gesproken over het aantal asielzoekers dat in de gemeente opgevangen moet worden. Tijdens de vergadering kwam Wilders naar eigen zeggen inspreken om de inwoners die zich tegen het AZC verzetten een hart onder de riem te steken. Volgens hem is de komst van een asielzoekerscentrum in Zeewolde 'gekkenwerk'. Wilders vertrok kort na zijn toespraak uit de raadszaal.

In totaal waren er dertien mensen die inspraken, onder wie ook Tweede Kamerlid Tunahn Kuzu van beweging DENK. Hij is juist voorstander van het opvangen van asielzoekers en riep op tot barmhartigheid. Kuzu liet foto's zien van onder anderen het 3-jarige jongetje dat deze week aanspoelde in Turkije. Hij hoopt vooral een tegengeluid te bieden aan Wilders, die volgens hem alleen maar naar Zeewolde is gekomen om de boel op te hitsen en angst aan te wakkeren.

De vergadering was voor inwoners te volgen in de oude brandweerkazerne en op onze website. Volgende week valt het definitieve besluit.


reacties (23)

 • Joop B

   

  Ben tegen overvloed aan vluchtelingen / asielzoekers, een referendum zou een eerlijke oplossing kunnen zijn...doen!!

  reageer
 • incompetent

   

  De gehele gemeente raad in Zeewolde bestaad uit graaiers en likkers hebben totaal niks waars te melden liegen en bedriegen de boel bij elkaar

  reageer
 • Dave

   

  Het kan helemaal niemand wat schelen wat er gaat gebeuren ... maar hij neemt wel de moeite om zijn mening te ventileren over dat incompetente zooitje het

  reageer
 • Brenda

   

  Wilders kwam alleen voor zijn eigen politieke programma en niet omdat het hem iets kan schelen of er een asielzoekers centrum komt in Zeewolde of het belang van Zeewolde op het oog heeft of van diens burgers. Wilders moet in Den-Haag de problematiek aanpakken en zich niet bemoeien met de politiek uit Zeewolde of andere gemeenten.

  reageer
 • ach so

   

  Sommige zaken zijn niet met cijfers te onderbouwen, Maar dt wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Ervaringen van mensen, ze zijn er genoeg. Ook nu nog. Fiets maar eens langs de BRweg...je wordt bijna ontkleed, je hebt vaak mazzel als je op de weg mag blijven rijden. Of staan hier in t drop bij een bushalte, hele groep om je heen, onverstaanbaar....best nare ervaringen. Maar ook de eerdere ervaringen bij t vorige AZC, vlak ze niet uit, ze zijn er absoluut. Maar weet u, dat is voor niemand van belang....want t draait niet om de mens, niet om de burger......t draait om hele andere belangen.....en daar zullen we echt nooit goed zicht op krijgen. Ook al doet men voorkomen van wel. Cijfers worden ook onder de pet gehouden, want anders komt er nog meer opstand.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • besluit

   

  Het besluit was allang genomen door de ondemocratische gemeenteraad die hele poppenkast sloeg nergens op

  reageer
 • Johan

   

  Opvang van vluchtelingen is nodig in Nederland en dus ook in Flevoland! Zeewolde kan hier ook een steentje aan bijdragen. We kunnen ons daar tegen verzetten maar dat lost de oorzaak niet op! Samen met de vluchtelingen moeten we de noodzaak van het vluchten aanpakken, en zorgen dat er niet meer mensen hoeven te vluchten. Bedenk dat de vluchtelingen waarmee we nu mee te maken hebben de rijkere/ geschoolde zijn, de armere hebben geen geld om te vluchten!

  reageer
 • Hans

   

  Een AZC in Zeewolde? Ik stem voor!

  reageer
 • jan

   

  Het zijn geen volksvertegenwoordigers ze doen waar ze zelf financieel beter van worden...

  reageer
 • robert

   

  Ike ike en rest kan stikken. Kies voor menselijkheid en niet voor het eeuwige eigenbelang

  reageer
 • Barbara

   

  Misschien krijgt jouw toekomst wel een heel onverwachts positief verrassende wending met de komst van deze vluchtelingen. Het zijn mensen met een andere achtergrond waar je nieuwsgierig naar zou kunnen uitkijken. Elkaar kunnen ontmoeten heet zoiets. Heet ze welkom zou ik zeggen i.p.v je zorgen te maken om het onbekende.

  reageer
 • KC

   

  Juist, Wilders kwam alleen maar met popiejopie gedrag.

  reageer
 • Ron

   

  Ik heb de indruk dat je jezelf nogal tegenspreekt . Je gunt ze alles maar dus niet. En dat alle problemen in Turkije met al meer dan miljoen vluchtelingen ... nog een miljoen erbij dat is natuurlijk veeeel beter vooral voor die mense die je alles gunt. En wat zou jijzelf doen ? Zou jij met 9 miljoen medenederlanders in België in tentenkampen blijven of reis je toch maar wat verder? Waarom lukt het sommige mensen maar niet te begrijpen wat spiegelen betekent.

  reageer
 • Dirk

   

  Wel bijzonder, twee "haatzaaiers"uit verschillende hoek..... Volgens mij allebei alleen aanwezig om aandacht te krijgen. Zielig!

  reageer
 • Jan

   

  Deze door de PvdA notabene eruit gegooide pluche plakker vergeet een aantal feiten. Bijvoorbeeld dat opvang in de regio door de rijke islamitische oliestaatjes 0,0 is! Maar wel even hier vertellen hoe hier alles dient te gebeuren. Schaamteloos gebruik van het laatste nieuws waarbij er maar slachtoffers blijven vallen op de run naar Europa. Door net als Merkel welkom te roepen, moedig je dit alleen maar nog meer aan. Opvang in de regio zolang de nood er is, en daarbij financieel ondersteunen. Daarmee ontwapen je de smokkelaars en voorkomen we alle leed onderweg naar een Europa dat geen behoefte heeft aan een cultuur die die van ons verwerpt.

  reageer
 • Ron

   

  Twas weer typisch wilders . verhaal over zijn vaste haagse verhaal alsof een gemeente deze mensen kan terugsturen. .. hij praat domweg met een nutteloos verhaal tegen de mensen die daar niks mee kunnen. Geen woord over de vraag die de raad feitelijk wel moet beantwoorden. Maar hij krijgt via de vragen die de raad stelt nog meer nutteloze spreektijd ....... en als hij klaar is, is hij te respectloos om naar de andere insprekers te luisteren en verdwijnt. Maar ach dat zou ook nuttelois zijn geweest

  reageer
 • Jacob

   

  Geweldig dat er vanavond was, Geert. Dank voor je tijd en een prima en rationeel verhaal zonder valse emoties, waarin zaken duidelijk door je werden benoemd. Een gemeentelijk referendum. De rillingen liepen, bij het horen hiervan, bij de leden van het college en de raad over de rug. Directe democratie, het zou voor een aantal het einde betekenen van hun politieke bestaansrecht.

  reageer
 • Henk25

   

  Meneer Geert zei dat een azc leidt tot criminaliteit, overlast, inbraken. Kan hij dat met cijfers onderbouwen? Is Zeewolde veiliger geworden na sluiting van het vorige azc? Is Luttelgeest een crimineel dorp?

  reageer
 • Lexxie

   

  De vluchtelingen die Europa overspoelen gun ik allemaal het beste, en hoop zelf nooit in deze situatie terecht te komen. Maar het stuit me wel tegen de borst, dat ze niet in het voor hun gebouwde vluchtelingen kamp willen verblijven. Ze willen alleen maar door naar Duitsland Nederland Noorwegen enz Enz. Als je naar mijn mening zo onderdrukt of in gevaar bent geweest, dan ben je blij met wat er voor je neergezet wordt. Als alles hier binnen blijft komen hebben we zelf geen toekomst meer, dus kortom we worden gedwongen om op Geert te stemmen.

  reageer
 • Klaas

   

  Geert heeft hier een mooi punt. Beste meneer Gorter, hou maar eens een referendum onder uw eigen bevolking.

  reageer
 • Kristel

   

  Gelukkig kwam Kuzu wèl met feiten! Fijn dat hij er was.

  reageer
 • Greetje

   

  ik ben ook voor een referendum

  reageer
 • John

   

  Dat willen er wel meer, maar dat durft de gemeente Zeewolde niet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert