René Eekhuis: "Ik deed geen greep uit de kas"

ALMERE
Ex-PVV raadslid René Eekhuis uit Almere ontkent dat hij een greep uit de fractiekas heeft gedaan. Eekhuis werd donderdag uit de PVV-fractie van Almere gezet.

Volgens de partij heeft hij zonder verklaring geld van de fractie naar zichzelf overgemaakt. "Het is een flutverhaal. Dat is niet gebeurd", verklaart Eekhuis: "ik heb dat geld niet nodig, dat is echt niet gebeurd." Meer wil hij niet over de zaak zeggen. "Dat is iets tussen mij en de PVV."

Wel wil hij ingaan op berichtgeving in De Telegraaf waarin staat dat het raadslid verdacht wordt van zware mishandeling van zijn vrouw. Hij verwacht dat deze zaak zal worden geseponeerd. Verder erkent hij na 'een verdrietige periode' in een scheiding te liggen en een buitenechtelijke relatie te hebben met een Marokkaanse vrouw. "Dat ligt erg gevoelig binnen de PVV. Het was makkelijker geweest wanneer het een Nederlandse vrouw betrof." Eekhuis wil niet ingaan op de vraag of deze relatie achter de breuk met de PVV ligt. Hij gaat verder als eenmansfractie.

reacties (9)

 • Hannes

   

  Misschien was het dan wel een uitschieter op de toetsenbord.

  reageer
 • Annechien

   

  Eekhuis was de man met de grootste mond dat hoofddoekjes verboden moesten worden! Nu heeft hij een relatie met een Marokkaanse vrouw, dat is zijn goed recht, je komt dan niet eerlijk meer voor je mening uit! Daarom, wees een vent en lever je zetel in!!!

  reageer
 • peteratea

   

  In dit soort kwesties gaat het om getuigen. Geen getuigen? Dan is er juridisch niets gebeurd. Een is geen. Dat mevrouw in het ziekenhuis ligt kan vele oorzaken hebben. Mij zul je niet meer naar het politiebureau zien stappen zonder getuigen,.. Nutteloos.

  reageer
 • ron

   

  woord tegen woord maar ligt wel in ziekenhuis hoor ... paar jaar geleden ook dingen gehoord waarvan ik niet blij werd (weet niet meer waar dat over ging)

  reageer
 • kiki

   

  Nou het hele verhaal klopt dus wel, en ik kan het weten. Meneer Eekhuis speelt mooi weer en laat ze vrouw zakken als een baksteen heeft ook hun hele vermogen er door heen gebrast.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frans

   

  Dat de Telegraaf verdachtmakingen in vette koppen neerzet is bekend. Dat ze nu ook een PVV'er nagelen is consequent handelen, ook al is en blijft het riooljournalistiek. Dat Omroep Flevoland dan de Telegraafkop 'citeert' staat gelijk aan het doorvertellen van een roddel, van een verdachtmaking. Had dan op zijn minst Eekhuis om commentaar gevraagd en erbij gemeld wat hij antwoordde. Voor alle duidelijkheid: ik ben geen PVV-fan en van mij mogen ze allemaal hun zetel inleveren.

  reageer
 • Johan

   

  Met een dergelijke kop heeft de media je veroordeelt voordat er iets onderzocht is en wederhoor heeft plaats gevonden. Raadslid of gewoon burger, het zou de media sieren een mens een kans te geven wederhoor te geven. Nu is hij veroordeelt door de media. Nu zeg ik niet dat wanneer daadwerkelijk onoorbare zaken hebben plaats gevonden dat deze boven water moeten komen. Maar eerst onderzoek plegen

  reageer
 • peteratea

   

  Het artikel in de Telegraaf een schoolvoorbeeld, hoe iemand voor eens en voor altijd (karaktermoord) kapot te maken. Dat geld geloof ik wel, ik geloof ook wel dat hij heeft terugbetaald. Die vrouw kan alles zeggen, haar woord tegen zijn woord, ze liggen in echtscheiding. Maar dat Eekhuis dit allemaal over zich afroep door met een Marokkaanse een relatie aan te beginnen,... Is ronduit stom. Dat de lokale/regionale media weer onvolledig rapporteert is trouwens ook slecht. Gek dat de Telegraaf veel meer weet.

  reageer
 • Joop

   

  Als je niemand te woord wil staan is het je eigen schuld dat er geen wederhoor is natuurlijk. Als de aantijgingen kloppen is de zetel houden geen optie natuurlijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert