Enquête over Redeplein gaat toch door

DRONTEN • Vr 4 september 2015 | 6:43 • Vrijdag 4 september 2015 | 6:43
Een enquête over de inrichting van het Redeplein in Dronten gaat toch door. Dat heeft de gemeenteraad donderdag besloten. In juni werd de enquête al door de raad goedgekeurd maar omdat de krant De Drontenaar deze zomer ook een enquête hield, ontstond er toch weer discussie.

Wethouder Vis wilde weten of de raad de resultaten van dat onderzoek wilde gebruiken. Een besluit over de inrichting van het plein zou dan sneller genomen kunnen worden. Er zijn inmiddels vier verschillende ontwerpen voor het plein en er wordt al 8 jaar over gepraat.

Een meerderheid van de raad wil dat het onderzoek professioneel wordt uitgevoerd. Het bedrijf I&O Research gaat dit doen en het kost de gemeente 13.350 euro. Over een paar maanden moet het onderzoek klaar zijn en dan wordt er besloten hoe het plein wordt ingericht. De raad heeft een budget van 5 ton beschikbaar gesteld. Een motie van GroenLinks om helemaal opnieuw te beginnen met de ontwerpfase haalde het niet in de raad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel