Enquête over Redeplein gaat toch door

DRONTEN
Een enquête over de inrichting van het Redeplein in Dronten gaat toch door. Dat heeft de gemeenteraad donderdag besloten. In juni werd de enquête al door de raad goedgekeurd maar omdat de krant De Drontenaar deze zomer ook een enquête hield, ontstond er toch weer discussie.

Wethouder Vis wilde weten of de raad de resultaten van dat onderzoek wilde gebruiken. Een besluit over de inrichting van het plein zou dan sneller genomen kunnen worden. Er zijn inmiddels vier verschillende ontwerpen voor het plein en er wordt al 8 jaar over gepraat.

Een meerderheid van de raad wil dat het onderzoek professioneel wordt uitgevoerd. Het bedrijf I&O Research gaat dit doen en het kost de gemeente 13.350 euro. Over een paar maanden moet het onderzoek klaar zijn en dan wordt er besloten hoe het plein wordt ingericht. De raad heeft een budget van 5 ton beschikbaar gesteld. Een motie van GroenLinks om helemaal opnieuw te beginnen met de ontwerpfase haalde het niet in de raad.

reacties (6)

 • drontense

   

  Niet alleen de burgemeester. ook de mensen die werken in het gemeentehuis moeten eens onder de loep genomen worden. Er wordt teveel aan fouten gemaakt

  reageer
 • Juvf

   

  Zonde, de raad pakt niet door een neemt hart verantwoordelijkheid niet voor het realiseren van een mooi, gezellig en aantrekkelijk plein. Die 13.000 euro hadden ze mooi daar voor kunnen besteden.nu blijft het nog langer een afzichtelijk groot, ongezellig en doods plein. Afgezien van die drie dagen per jaar. Gemiste kans

  reageer
 • Johan

   

  Ze kunnen beter een enquette houden over het gedrag en functioneren van de burgemeester! Het is toch een schande dat deze man nog op zijn zetel zit!

  reageer
 • Erwin

   

  Onbegrijpelijk!!! De resultaten van een enquete wordt de raad gepresenteerd op een presenteerblaadje en dan alsnog een dure instantie inschakelen voor het opzetten van eenzelfde enquete, ...ik zeg doorgestoken kaart, hier zal wel weer enige belangenverstrengeling in zitten van één van onze Dronter politicus!

  reageer
 • kees d.

   

  Het College en de Raad kunnen het geld wat nu over de balk wordt geslingerd beter besteden aan armoede bestrijding, het stoppen van het uitkleden van de WMO en de huishoudelijke hulp. Terwijl het College en de Raad huilen over het geldgebrek in de zorg moeten ze zo nodig een prachtig plein "vernieuwen".

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • drontense

   

  Onbegrijpelijk. het is duidelijk wat de inwoners willen. Weggegooid geld. laten ze het gebruiken voor andere doeleinden die belangrijker zijn zoals wmo, huishoudelijk Hulp.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert