In beslag genomen: 25-kilometer autootje dat 130 km/u kan

ALMERE
De politie in Almere Buiten heeft een 25-kilometer auto van de weg gehaald die na controle een snelheid van 130 km/u haalde. Het voertuig is in beslag genomen.

Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. De wagen wordt waarschijnlijk vernietigd.

Het voertuig werd tijdens een grote controle van de politie, onder de noemer Almere Buiten op Slot, opgemerkt.

reacties (23)

 • Faerie

   

  Roel, ik zie gewoon een Suzuki Alto uit ca 99. Ik wist niet en snap niet dat dit in Nederland mogelijk is om gewone personenwagens om te bouwen naar ondingen die fietspaden onveilig mogen maken. Dat hoort gewoon niet! Walgelijk vind ik het! Ik vind dat de overdekte brommers niet groter mogen zijn dan de Canta en dat ze voorbehouden moeten zijn voor mensen die minder mobiel zijn en niet in staat hun gewone rijbewijs te halen. Ik vind het 25km wagenpark doorgeslagen in Nederland. Elk lui mormel die bang is om te smelten in de regen koopt zo'n ding. Geen respect voor. Dat naast het feit dat ik vind dat 25km voertuigen sowieso verwijderd moeten van het straatbeeld. Ofwel electrische brommers/fietsen max. 15km per uur op fietspaden of benzinedingen vanaf 50km pu op de dreven. Ik haat de benzine uitstoot in mn smoel als ik wel sportief de fiets pak en zo'n lui mormel me inhaalt. Ik vind het ook dom dat brommers op de rijbaan nog steeds begrensd zijn op 45km terwijl de max. snelheid 50km/pu is. En deze auto, vernietigen is zonde en dom! Die auto heeft niks gedaan. Bouw de auto weer terug, registreer hem weer als personenauto en schenk hem aan een iemand die er heel blij mee is en er fatsoenlijk en verantwoord mee om kan gaan. Nederland wordt steeds dommer.

  reageer
 • Theo

   

  hallo. Ten eerste rij ik zelf ook ik zon auto. 1Deze mogen niet op een fietspad rijden. En 2 niet iedereen kan er zo maar een aanschaffen want als particulier krijg jij deze niet in de verzekering. Dan heb je al een agrarisch bedrijf nodig dat je kan aantonen dat je hem gaat gebruiken voor landbouw doeleinde.

 • Agent"je"

   

  Het blijft raar en ook vernederend dat velen mij en mijn collega's mij agentje noemen. Een paar dingen: ik bepaal echt niet of ik morgen een verkeerscontrole organiseer of eens lekker de lasergun ga bedienen. Wel sta ik achter dit beleid. Handhaven van de wet zeg maar. Bij verkeerscontroles als deze vangen we van alles. Van gordeltjes, versleten banden, onverzekerd rijden, alcohol, vreemde geprapareerde voertuigen. (Ooit anders gekeurd door de RDW), achterstand belastingen, gestolen voortuigen, laatst 6 kinderen van onder de 6 jaar zonder gordel oid. In een auto... Het geval van dit voertuig is maar een van de velen en door Omroep Flevoland er uitgepikt omdat het een spectaculair verhaal is. Wie weet tot ziens...

  reageer
 • Frenky

   

  Beste agent je snap je frustratie volkomen.Want beste kerel boete s uitdelen is niet leuk ,vooral omdat boetes ook meteen torenhoog zijn .Het is natuurlijk ook niet het leukste werk om dagelijks te doen.Maar iemand moet het doen voor de staat en gelukkig zijn er nog mensen die dit werk willen doen.Vind het echt top dat er nog zulke mensen rondlopen .Ook met het feit dat politie hier weinig mag en vaak dagelijks uitgescholden worden , klappertjes pistool draagt maar nooit mag gebruiken. En tegenwoordig is ontzag voor onze agentjes ver te zoeken jammer genoeg.

 • Frenky

   

  Zet heel Almere maar op slot daar kan wel wat meer blauw op straat politie zelf daar durft niets te beginnen

  reageer
 • Malle pietje

   

  Heel snel ophouden met dit soort belachelijke creaties.

  reageer
 • Peter

   

  Gelukkig gaat deze achterlijke constructie veranderen. Ooit bedacht voor landbouwvoertuigen maar door een maatje in de wet kan dit op velen voertuigen toegepast worden. Straks moet de fabrikant aantonen dat het voertuig landbouw geschikt is. En dat zijn dus niet meer dit soort auto's. Overigens heb ik zo m'n twijfels over het verhaal in het bericht. Zal ongetwijfeld iets niet kloppen aan de papieren of voertuig is na de keuring tot landbouwvoertuig weer aangepast.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • A.

   

  Een blokkering na de 2e versnelling. De meeste auto's halen al 60 kilometer per uur in de 2e versnelling is is dat dan op het maximum toerental. Mijns insziens moeten ze de rare constructies verbieden. Het bilijft een personenauto maar hoeft niet meer gekeurd te worden en kunt er vanaf 16 al in rijden. Je kind zal er maar door aangereden worden!!

  reageer
 • Andries

   

  Meeste mensen die in een dergelijk voertuig bezitten, rijden er een om niet mee op te vallen, niet hard te rijden, van A naar B te komen en niet in een isolement te raken, vanwege een lichamelijke beperking. De persoon in dit verhaal heeft een geestelijke afwijking!

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Velen die er in rijden doen dat alleen vanwege de goedkopigheid en omdat er geen autorijbewijs nodig is. Zonder medische verklaring zouden die dingen niet bestuurd mogen worden. Je ziet er jongelui in zitten en van alles. Het vervelende is dat ze ook over fietspaden rijden en op de stoep parkeren.

 • Albert

   

  Het is ook vragen om ellende wat ook alleen natuurlijk weer in dit land kan. Een personen auto begrenzen en dan wordt het een soort brommer. Wie bedenkt het allemaal...

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Is allemaal bedacht door die Haagsche regelneven die ook hebben bedacht dat je energiebelasting moet betalen om het vervolgens, al dan niet gedeeltelijk, weer te gaan terug vergoeden middels een korting op energiebelasting (zie uw jaarafrekening), net als het innen van zorgpremie en dit weer gedeeltelijk teruggeven via zorgtoeslag. Hoe verzin je het! Houdt weer een heel leger aan overheidsdienaren aan het werk om dit allemaal uit te voeren en te controleren.

 • Roel

   

  De jongen in kwestie heeft zelf voor dit autootje gespaard en politie heeft zelf de auto getest en door de 3de en 4de versnelling heen geperst. De jongen had zijn gordel om en reed voor het autootje de toegestane snelheid. Auto was verzekerd en goedgekeurd door de RDW .Politie had dus geen enkele reden de auto aan te houden dan wel zelf er in te gaan rijden en door de blokkeringen heen te duwen. Als de auto al niet geblokkeerd had geweest dan had hij niet bereden mogen worden door een agentje maar had hij net als bij een bromfiets wederom ter keuring moeten worden aangeboden. Ze kunnen zich beter met terroristen gaan bezig houden dan dit soort acties . Regels zijn regels maar in dit geval zit de politie aan de verkeerde kant!

  reageer
 • Bromsnor

   

  Bij een algemene controle wordt iedereen aangehouden waar men wat te controleren vermoeden kan. Het vernietigen mag helemaal niet en de bestuurder kan beter maar een advocaat het ding subiet terug laten vorderen.

 • jo jo

   

  Vernietigd? Kan het auto'tje toch ook niets aan doen?

  reageer
 • Geert

   

  Im Urk rijd ook een wagen waar 25 kmh op staat maar gaat trouwens veel harder dan 25 kmh.

  reageer
 • Lelystad

   

  Controleer is ook in Lelystad is rijden ook canvas op de weg terwijl ze op de fietspad moeten of ze rijden zonder bromfiets rijbewijs ook in lelycentre en waterwijk omgeving

  reageer
 • Koos

   

  Helemaal verbieden die 25/km autootjes. Levensgevaarlijk voor de echte weggebruikers.

 • Jos '56

   

  Canvas ken ik niet, wel Canta's :-)

 • ron

   

  met de vlam in de pyp

  reageer
 • Kitty

   

  Niemand die het opvalt dat er wel een hele politiemacht in het filmpje te zien is? Waar was dat dan goed voor??

  reageer
 • Piet

   

  "Het voertuig werd tijdens een grote controle van de politie, onder de noemer Almere Buiten op Slot, opgemerkt."

 • Steven stedenwijker

   

  Het is gewoon een teruggebouwde personenauto. Daar rijden er meer van rond. Alles om de gemeenschap te tillen. NOg veel erger is dat ze ook op het fietspad rijden. Net als motoren.

  reageer
 • Henk K

   

  Ik had ooit een 45 km brommobiel die reed met gemak 85/90 km per uur. (totdat die crashte) Reed wel verdomd lekker moet ik zeggen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Niet echt bijzonder. Meestal is er gewoon een plaat over de versnellingspook geplaatst waardoor je alleen de eerste twee versnellingen vooruit kunt gebruiken . Kwestie van die plaat verwijderen en je hebt weer alle versnellingen en dus weer de originele topsnelheid.

  reageer
 • Dick

   

  En volgens de regels is het dan geen MMBS (want daar praten we hier over). Een MMBS heeft "permanent" een beperkte snelheid en mag niet harder kunnen dan 25km/u (+/-3km afwijking). Dat mag niet aanpasbaar of ophefbaar zijn. Als dit wel aanpasbaar of ophefbaar is dan voldoet het voertuig NIET aan de vereisten van MMBS.

 • Klaas

   

  Uhmm, dat is geen 25 km/h auto. Mast een landbouwvoertuig. Als die dan 130 kan. Spreek je over 5 keer toegestane snelheid. Logisch dat die dan vernietigd word.

  reageer
 • ron

   

  zo maar een vraag : was het geen grap door een normale auto te voorzien van een kentekenplaat van 25 km ? dan kan je denk ik hooguit een bekeuring krijgen van rijden zonder kentekenplaat en mogelijk een snelheidsbekeuring maar lijkt me sterk dat de auto dan vernietigt mag worden.

  reageer
 • Jeroen

   

  Nee het was geen grap, de auto's dienen zo omgebouwd te worden dat ze maar 25 kunnen, en dan worden ze gekeurd. Natuurlijk is het vrij simpel om na de keuring de begrenzing weer ongedaan te maken.

 • Jos '56

   

  Nee is geen grap, dit soort autootjes bestaan werkelijk.

 • joop

   

  je mag ook niks meer tegenwoordig.

  reageer
 • Gerrit2

   

  Bravo!! Goede actie van de politie. Ook de motoragent weer gezien?

  reageer
 • adv

   

  nou laat de politie die 25 km auto's die op Urk rondrijden ook eens aan de kant zetten. ik werd ingehaald in het dorp terwijl ik 50 op de teller had

  reageer
 • Urker

   

  Word tijd dat die drie auto,s met 25 km bord op Urk ook eens aangepakt worden want die zijn ook een gevaar op de weg. [bewoners van PILOTENWEG??]

  reageer
 • Frenky

   

  Pilotenweg? Dan zijn het laagvliegers 😉

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert