Rokerspas voor leerlingen Pieter Zandt

URK
Scholengemeenschap Pieter Zandt, met een vestiging op Urk, heeft voor leerlingen een rokerspas ingevoerd. Leerlingen die willen roken op de rokersplek bij de school, moeten daarvoor met toestemming van hun ouders een pas aanvragen.

Leerlingen die roken zonder pas krijgen straf én de ouders van de overtreder worden geïnformeerd. De school weet dat leerlingen de maatregel proberen te omzeilen door ergens anders te gaan roken, maar is toch positief over de nieuwe regels. "100% voorkomen lukt niet, maar het belangrijkste is dat we leerlingen zo stimuleren om met ouders over roken in gesprek te gaan", zegt Kees van Eckeveld van de school.

De rokerspas is afgelopen maandag ingevoerd. Tot nu toe is er op de locatie Urk pas één rokerspas verstrekt.

reacties (11)

 • Hallo

   

  Nou helemaal geen rokers gebied op school plein is nog beter!.

  reageer
 • je moeder

   

  dit is echt stom

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Gewoon opnemen in de sollicitatieprocedure. Scheelt de scholen een hoop tijd en ziekteverzuim, dus gewoon geen mensen meer aannemen die roken en bij bezuinigingsronde de rokers als eerste weg saneren." - dergelijke discriminatie is gewoon verboden. Maar ja, het is wèl toegestaan om roken op de hele school te verbieden. Er zijn zo al een aantal rookvrije scholen.

  reageer
 • GPS

   

  Wat een goede actie!!! Op heel veel scholen in Flevoland is roken door leerlingen gewoon toegestaan op het plein. Terwijl het kopen van rookwaren pas mag vanaf 18 jaar. Leerlingen van alle leeftijden paffen er lustig op los onder allerlei rokersoverkappingen die daar speciaal neergezet zijn zodat de rokende leerling droog zit. Het is natuurlijk begrijpelijk dat scholen hun leerlingen liever op het eigen plein zien zitten, dan dat ze ergens in een wijk of centrum rond hangen en hun sigaretje daar roken, maar het feit dat deze school hier heel duidelijk de ouders bij betrekt is echt hartstikke goed. Dit werkt hopelijk drempelverhogend om te gaan roken. Als scholen nu ook eens een totaalverbod op roken zou uitvaardigen voor het personeel, dan zou het helemaal goed zijn. Op sommige scholen mogen volwassenen zelfs nog binnen roken in speciale rookruimtes. Dan komt je kind thuis met een nagekeken toets die echt een uur in de wind stinkt naar de rook. En anders staan ze buiten, vol in het zicht van de leerlingen. Belachelijk natuurlijk. Gewoon opnemen in de sollicitatieprocedure. Scheelt de scholen een hoop tijd en ziekteverzuim, dus gewoon geen mensen meer aannemen die roken en bij bezuinigingsronde de rokers als eerste weg saneren.

  reageer
 • Jacob

   

  De laatste? ??? Wij urkers zijn aardig hypocriet als gaat om zonde 's hoor !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/. heeft er al een aantal zien sterven

   

  Een school die een rokersplek regelt....dat kan dus niet. Op school niet roken. Niet. Roken.

  reageer
 • lezer

   

  Ik heb niets met de PZ school maar dot vind ik een geweldige actie.

  reageer
 • Pipo

   

  De laatste zonde op Urk uitwassen?

  reageer
 • Klaas

   

  Geld deze pas ook in de illegale kroegen op het industrieterrein? En is er ook een variant voor drank ?

  reageer
 • annet

   

  Nu nog een drugspas

  reageer
 • adv

   

  meteen in heel Nederland invoeren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert