Extra controles bruggen na incident Beatrixpark

ALMERE
De gemeente Almere gaat alle bruggen in de stad extra controleren. Veel bruggen zijn verouderd. Donderdag zakte in het Beatrixpark nog iemand door het dek van de Schommelbrug. Die brug werd zelfs korte tijd afgesloten.

De dienst Stadsbeheer heeft alle bruggen in het park inmiddels verstevigd met zogeheten pleisterplanken. Mocht uit de extra controles blijken dat er meer onderhoud nodig is, dan moet er wel een hoger budget komen, zegt stadsbeheer.

Het college van burgemeester en wethouders zal de kwestie bespreken met de gemeenteraad. De PvdA Almere heeft op Twitter alvast laten weten dat de partij vindt dat het bruggenbeleid anders moet.reacties (10)

 • Daniel

   

  een miljoenen project is leuk, maar dan kun je vervolgens niet roepen dat er geen geld is voor onderhoud van bruggen. Dat is pas echt onzin.

  reageer
 • Hannes

   

  Hopelijk blijft de grond eigendom van de gemeente. Anders wordt het een speelbal van de projectontwikkelaars. Zoals het met het Kasteel is gegaan. Over onzin komen we later wel achter.

  reageer
 • Hero

   

  De Floriade levert ook weer geld en werk oo dus je praat echt onzin

  reageer
 • almere

   

  bij deze gemeente roepen ze altijd er is geen geld , maar ze smijten met geld voor eigen belang onzin projectjes daar zijn ze een kei in . ze pompen 10 miljoen in de flopiade maar geld voor onderhoud hebben ze niet .

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  In Stad-West zijn die bruggen allemaal even oud (30 jaar) en ze moeten allemaal vervangen worden. Bij ons is onlangs de hele brug naar het Tegelenpad vervangen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Het brugonderhoud van houten bruggen is al minstens 10 jaren probleem. Men probeert de achterstand in te lopen met een vast budget per jaar maar telkens blijkt dat men achter de feiten aanholt ( er zijn er nog genoeg die ook onbetrouwbaar zijn hoe ziet de kemphaan eruit die hangt met matjes aan elkaar schandalig

  reageer
 • Marc

   

  de gemeente wilde juist nog meer bezuinigen op onderhoud. Laat ze eerst eens alles op orde hebben voor dat ze aan een duur mega project beginnen zoals de floriade of onnodig geld uit geven aan reclame op tv.

  reageer
 • CM van Everdingen

   

  Ik hoop dat de gemeente Almere ook daadwerkelijk de bruggen repareert na deze te hebben gecontroleerd! Uiteraard moeten ook de parkgangers hun ogen openhouden en goed blijven letten op eventuele mankementen. We weten dat de gemeente de term 'repareren' vaak op een net iets andere manier gebruikt dan de meeste mensen.

  reageer
 • Hannes

   

  Schrapen wat je schrapen kan. Dan zeg ik alleen Floriade.

  reageer
 • michael

   

  wel belachelijk dat er eerst iemand doorheen moet zakken !! Gemeente Almere schaam je !! geef eens minder feestjes en geef het geld uit aan de onderhoud van de stad. en dat gemier over dat er geen genoeg geld is, er is in die begroting van 600 miljoen echt wel een paar ton te vinden voor onderhoud aan de bruggen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert