Annemarie Jorritsma neemt afscheid van Almere

ALMERE
Tijdens het Havenfestival in Almere Haven kreeg burgemeester Jorritsma vrijdagavond een afscheidsconcert aangeboden van de stad Almere. Honderden bezoekers trotseerden de regen om erbij te zijn. Ook een groot deel van de gemeenteraad en de Commissaris van de Koning Leen Verbeek waren er, gehuld in regenponcho, bij.

De avond werd als verassing gepresenteerd door cabaretière Tineke Schouten, die ook de buurvrouw van Jorritsma is, en een andere bekende Almeerder Jörgen Raymann. De muziek werd verzorgd door het Almeers Jeugd Symfonie Orkest die met de stukken American Salute, Exodus Song en een medley van James Bond-nummers de avond vulde. Ook trad het Operakoor Almere op voor de burgemeester.

Aan het einde van de avond was er nog een gastoptreden van "Tina Turner", die werd gespeeld door Tineke Schouten. Zij haalde Jorritsma het podium op en samen zongen ze het nummer Proud Mary. Daarna werd er samen met het publiek een afscheidsnummer gezongen waarin Jorritsma werd bedankt voor de twaalf jaar als burgemeester.

Na het dankwoord van Annemarie Jorritsma kreeg ze een staande ovatie van het publiek.

reacties (20)

 • john otten

   

  nogmaals kijk hoe almere geworden is in de periode dat annemarie joritsma burgemeester was van almere en hoe het ventrum achter de bibliotheek tot het weerwater verandert is en diverse grote winkels bij zjn gekomen en een bioscoop in die hoek niet ver van de mediamarkt en het theater aan de esplanade bij gekomen is en dit had nooit terecht gekomen als annemarie joritsma geen burgemeester van almere was en oja de floriade in 2022 dat van almere cs tot bushalte het oor met alle lijndiensten van almere cs naar almere haven,amsterdam,bussum naarden goed bereikbaar is en ook camping waterhout met de fiets zonder lekkebanden goed bereikbaar.wie volgt?john otten nu inwoner in drenthe.

  reageer
 • Jake

   

  Lelystad heeft geluk gehad dat ze niet in die jaren in Lelystad zat maar in Almere! Haha! Vreselijke bestuurder!

  reageer
 • Antje

   

  Helemaal NIET mee eens..... overal waar gewerkt wordt, wordt fouten gemaakt... wat bent u 'n negatief persoon... kijk nog eventjes om je heen wat er allemaal is gebeurt.. Moet Frank nog zien doen... ook hem zal er al bij voorbaat al negatiefs gezegd worden, maar wens hem heel veel succes, Annemarie heel veel succes in je verdere bestaan je was 'n top vrouw....

  reageer
 • echtniet

   

  Als annie marie 12 jaar geleden gewoon weg was gebleven had HEEL flevoland er van kunnen profiteren. Nu is ze 12 jaar bezig geweest de provincie kapot te maken ter meerder glorie van almere maar vooral zichzelf

  reageer
 • john johan otten

   

  geweldig zo als almere geworden is tussen 1 februari 2003 en 17 oktober 2012 nadat ik door omstandigheden echtscheiding van overspelige vrouw te cinemadreef filmwijk overal gewoont hebt in die periode dat annemarie joritsma burgemeester was van al,ere er veel verandert is in die stad almere.het winkelcentrum achter te bibliotheek in almere stad is er gigantisch mooi opgeworden om er te wonen,maar te huren in almere zijn verschrikkelijk duur en in hoogeveen wat ik nu woon v/a 11 aug 2015 is goedkoper dan in almere en ik heb eer een voortuin en achtertuin voor 298,84 per maand kale huur.annemarie;bedankt voor te aanpak van almere zo als het nu geworden is en ook te komende floriade 2022 die komende is.john otten nu hoogeveense inwoner.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mohammed

   

  Wat een mooi prestatie in 12 jaar tijd. je bent een geweldige vrouw ! Annemarie Bedankt, het gaat je goed.

  reageer
 • Antje

   

  Goede reactie van je.....

  reageer
 • ANtje

   

  Mee eens.....

  reageer
 • hano

   

  Inderdaad, met name die uitspraken over incidentjes waren tenenkrommend. Na elk incidentje kwamen er meer incidentjes.

  reageer
 • Wilfred

   

  verassing?? Serieus??? Omroep Flevoland??

  reageer
 • frits

   

  @ dirk we missen aan haar niks nopes nada ,neen zelf ook een flinke fles azijn daar .ze deed zaken af als incidentjes en over de uitspraken bij tante truus maar te zwijgen dan

  reageer
 • krek

   

  onzin. deze vrouw heeft echt veel gedaan voor almere en had veel invloed in den haag, bij zowel links als rechts. de nieuwe burgemeester heeft geen enkel netwerk daar dus laten we gewoon maar even afwachten wat het ons brengt of kost...

  reageer
 • Dirk

   

  Had Lelystad dit geluk maar gehad! Annemarie heeft veel bereikt, al is het maar dat wie je kent veel belangrijker is dan wat je kunt! Voor alle Almeerse azijnpissers: jullie beseffen niet wat jullie straks gaan missen!

  reageer
 • Barbara

   

  Ik mis een reactie van degene die deze burgemeester door de jaren heen het koosnaampje "Annie" had gegeven. Dat was er meestal wel eentje om bij te glimlachen.

  reageer
 • marc

   

  Johan als Almere 12 jaar geleden Annemarie Jorritsma niet als burgemeester had getroffen dan was Almere nu net zo'n drama als Lelystad. Dus niets dan lof voor deze burgemeester die heel veel goeds heeft gebracht. En ik hoop voor Almere dat de nieuwe burgemeester net zoveel haar op zijn tanden heeft als Annemarie maar ik ben er bang voor dat het toch een te lichtgewicht zal zijn.

  reageer
 • johan

   

  De regionale pers staat al weken bol van het afscheid van Jorritsma, net of de wereld vergaat. Jorritsma heeft goede dingen gedaan, maar ook behoorlijk wat zaken verkeerd aangepakt en veel mensen geschoffeerd (azijnpissers enz) Het wordt tijd dat er een frisse wind door Almere en het gemeente huis gaat waaien. Een laten we stoppen met deze vrouw op een plateau te plaatsen en gewoon de puinhopen opruimen en verder gaan.

  reageer
 • Ab

   

  Bedankt voor de afgelopen jaren. Een top burgemeester. Franc krijgt het moeilijk dit te evenaren.

  reageer
 • Jan

   

  Alle respect voor deze vrouw. Ze heeft veel bereikt

  reageer
 • Fritz

   

  Lieve Annemarie, bedankt voor deze mooie 12 jaar, je bent een hele goede burgermoeder voor ons geweest!!!

  reageer
 • Hans

   

  Wel mooi dat het regende

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert