College NOP wil door met renovatie Marknesserbrug

EMMELOORD
Ook wanneer de renovatie van de Marknesserbrug bij Emmeloord duurder uitvalt, moet de gemeente Noordoostpolder met de geplande opknapbeurt doorgaan. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders na extra onderzoek in opdracht van de gemeenteraad. Die maakte zich zorgen, nadat twee van de drie geïnteresseerde aannemers waren afgehaakt. Zij konden de klus niet voor de begrote 1,2 miljoen klaren.

Het college heeft nu berekend dat de eventuele budgetoverschrijding nog altijd gunstiger is, dan het afkopen van de huidige aannemer en het opnieuw laten aanbesteden van het project.

Door het extra onderzoek is de renovatie overigens wel pas in de tweede helft van volgend jaar klaar.

reacties (4)

 • sander

   

  Hoe maak je een brug duur ? Stop veel ambtenaar uren erin , en laat het vooral lang duren . Moet er eerst een ernstig fiets ongeluk gebeuren , het is echt geen brug van deze tijd !

  reageer
 • ex taxi chauffeur

   

  Wie had er anders verwacht, na alle vorige blunders en geld verslindende projecten in deze gemeente zou dit nieuws ons eigenlijk niet moeten verbazen.

  reageer
 • Polderaar

   

  Er zou toch eerst een nieuwe brug komen? Volgens mij is nieuwbouw na 70 jaar altijd beter. Anders reden we wel allemaal in oldtimers en woonden we in oude huizen. Waar is dat geld voor de nieuwe brug nu gebleven?

  reageer
 • Job

   

  dit is nou een voorbeeld van corruptie. Laat een bevriende aannemer heel laag inschrijven, gun het die aannemer, en sta vervolgens overschrijding van het budget voor. Ik hoop dat we er ooit achterkomend welke wethouder, ambtenaar of raadsleden hier iets voor terug krijgen. Corruptie ten top!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert