Stichting Bootvluchteling overspoeld met reacties

ZEEWOLDE
Stichting Bootvluchteling uit Zeewolde, voorheen Stichting Hulpactie Bootvluchtelingen, wordt overspoeld met mails en berichten van mensen die hulp aanbieden. De stichting zet zich in op plekken waar de vele bootvluchtelingen aankomen.

Volgens een persvoorlichter melden mensen zich aan die als vrijwilliger willen afreizen naar de Griekse eilanden Kos en Lesbos. Ook komen er veel donaties binnen. Dat geld wordt gebruikt voor medicijnen en er worden ter plaatse goederen gekocht voor de vluchtelingen.

Momenteel wordt er vrijwel 24 uur per dag door vijf vrijwilligers gewerkt om alle e-mails te kunnen beantwoorden. De stichting hoopt reacties binnen vijf werkdagen te beantwoorden.

reacties (9)

 • Sorry

   

  Sorry maar doneren terwijl je filmpjes ziet waar ze het gedoneerde water op het spoor gooien, uit protest welliswaat, maar dat gebeurd er dan met je gedoneerde centen. Ik wens iedereen een veilig bestaan toe maar ik ga niet doneren voor water en voedsel wanneer hun deze uit protest wegschoppen

  reageer
 • De vries

   

  We moeten die mensen daar helpen en niet hier heen halen

  reageer
 • kijkeensomjeheen

   

  Mooi dat er mensen zijn die klaar staan voor een medemens. Waar ik wel moeite mee heb is het feit dat mensen klaarblijkelijk in de rij staan om vluchtelingen te helpen terwijl er om je heen ook genoeg mensen zijn die wellicht je hulp nodig hebben. Ga eens koffie drinken bij de buurvrouw die net haar man verloren heeft, doe eens een boodschap voor iemand in de buurt die slecht ter been is. Nodig eens iemand uit om te komen eten. Om je heen zijn ook genoeg mensen die je hulp kunnen gebruiken.

  reageer
 • Peter

   

  Ga je schamen! Omdat jij het geluk hebt hier geboren te zijn hebben anderen geen recht op een veilig bestaan. Triest figuur ben jij zeg.

  reageer
 • Ras

   

  Als het je zo aantrekt waarom neem je er geen 5 in huis. Ergens geboren worden is geen keus en trouwens wij zijn niet verantwoordelijk voor die rotzooi en ze kunnen ook naar dubai maar kiezen om naar Europa te gaan.

 • Zeewoldense

   

  Echt jammer dat we inmiddels in een dorp leven, waar een aantal mensen geen hart meer heeft, behalve voor zichzelf. Schaam je om zó lelijk over mensen te schrijven die net hun leven hebben gewaagd in de hoop op een beter leven! En dat vanuit je verwende luie stoel!!! Misschien wordt het tijd om eens met de realiteit van het leven kennis te maken: de wereld draait niet alleen om het 'geluk' van ons, Nederlanders.... En het is wel héél gemakkelijk om anderen zó neer te zetten als 'gelukszoeker' waar je niets mee te maken wilt hebben. Ga alsjeblieft een poosje op vakantie naar Syrië, dan piep je wel anders!

  reageer
 • Serge

   

  Ben vaak genoeg daar geweest ! Je hebt je daar te gedragen naar de wettelijke normen daar niet als wij hier ! Dit zijn ordinaire geluks zoekers !

 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Heel goed en een goed weerwoord richting Wilders.

  reageer
 • Christian

   

  @Jan Huizen: Je begrijpt wel dat Griekenland in Europa en de EU zit? Dus "daar" wordt niks opgelost. Griekenland heeft sowieso geen middelen om de grote hoeveelheden vluchtelingen te verzorgen, dus ze moeten wel verdeeld worden, en Nederland dient er wel een steentje (of een steen) bij te dragen.

  reageer
 • frits

   

  klopt dat daar niks wordt opgelost daar zorgen wij wel voor door er poen heen te sturen , en nu alle vluchtelingen hier heen halen ook poen in steken , het volk nog verder uitknijpen en verder bezuinigen . zo komen de mensen er hier wel alles voor een ander het eigen volk kan de goot in .

 • willem dronte

   

  En het wordt weer alleen door nederland gedaan waar is nu de rest van Europa die zijn niet thuis bedank kabinet voor het uitzenden van deze tv beelden

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Dat is nu een goed initiatief! DAAR helpen en verzorgen. Zo moet het, en niet alles en iedereen maar in Europa opvangen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert