Dronten loopt duizenden euro's mis

DRONTEN
De gemeente Dronten int al sinds 2012 een veel te lage eigen bijdrage voor het gebruik van scootmobielen. Het gaat om zo'n 220 gevallen en dus vele duizenden euro’s.

De gemeente heeft tot twee keer toe (in 2012 en 2013) een verhoging van de eigen bijdrage voor vervoershulpmiddelen niet doorberekend. Dat het om veel geld gaat, blijkt uit het voorbeeld van Hanneke Hoogeveen, die deze week als klokkenluider fungeerde. Zij heeft over de afgelopen vier jaar ruim 4.000 euro te weinig betaald.

B en W hebben besloten om dit kwijt te schelden, niet alleen voor mevrouw Hoogeveen, maar ook voor alle andere betrokkenen. Pas op 1 november krijgt iedereen de juiste tarieven doorberekend.

reacties (16)

 • drontense

   

  Carrey. Dat klopt. De gemeente geeft alleen maar aan wie gebruik maken van de wmo

  reageer
 • Renate

   

  Dat mag wel, Wouter. Maar het zou de gemeente sieren om de mensen te informeren dat zelf aanschaffen dan voordeliger is. Temeer omdat de scootmobiel in bruikleen is en blijft. Hij is zelfs na die 5 jaar nog steeds niet je eigendom. Niet meer nodig is dan inleveren. Koop je hem zelf, dan kun je hem tenminste nog verkopen.

  reageer
 • Rob

   

  kan ik mijn fiets en mn auto ook declareren bij de Gemeente, wat een gezijk zeg over die irritante scootmobielen. Ik snap er helemaal niets meer van dat die dingen gesubsidieerd moeten worden, bekijk eerst eens of iemand er echt 1 nodig heeft dat scheelt al een stuk. Kijk ook eens hoe voorkomen kan worden om niet in zo'n onding te belanden, ik zie teveel jonge mensen in Zo'n karretje rondscheuren die veel maar veel te dik zijn en dat komt echt niet door een te traagwerkende schildklier. De samenleving moet het allemaal ophoesten dus een eigen bijdrage als het echt niet anders kan is minimaal op zijn plaats. Wil je dat niet of anders koop dan een fiets of voor mijn part een 3 wieler want ik heb ook echt mijn fiets zelf moeten betalen en die zijn vandaag de dag ook zeker niet goedkoop meer.

  reageer
 • Hans

   

  Inderdaad is de interne controle nog steeds niet op orde! Dus controller en gemeente secretaris opstappen! Dit kost de burger van Dronten weer geld want i.p.v. bijdrage innen conform beleid worden subsidies verlaagd omdat Dronten moet bezuinigen. Wethouder van Amerongen van financiën heeft u de ambtenaren nog onder controle.

  reageer
 • henk

   

  Is altid al zo bij de gemeente,s ze zijn nog niet eens goed in de zorg ook al zoon probleem en ga zo maar door maar als de gemeente geld van de mensen moeten hebben en een dag telaat staan ze al op de stoep Wij als mensen moeten maar als anders om denken als de gemeente telaat is dat je dan bij de gemeente op de stoep staat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hans

   

  Kunnen ze dat geld niet beter terug proberen te vorderen? Het gaat wel om onze belastingcenten.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Men praat zoals gewoonlijk de misstanden recht door hard op te denken dat de gedupeerden zich voor een dubbeltje op de eerste rij bevinden. Maar okay enig zelf onderzoek leert dat de gedupeerden altijd slaafs op de partijen stemmen welke hun keer op keer de hoek in trappen. Ook op de nieuwjaar party's zijn deze kiezers afwezig, tja Vroeger had je nog mensen welke gewetensbezwaar hun functie ter beschikking stelden, nu is het eigen huis de stille kracht welke dit land moreel naar de afgrond heeft gebracht.

  reageer
 • Heg

   

  Altijd dat gezeur over ouderen. Ja, er zijn ouderen waar het slecht mee gaat, maar het is ook een groep met juist enorm veel kapitaal en die zeuren altijd het hardste. Misschien is het een idee om het gewoon te hebben over iedereen die er een heeft? Dat zijn namelijk niet alleen ouderen en ook voor deze mensen zal dit een enorme klap zijn.

  reageer
 • Wouter

   

  Even een aanvulling op mijn eerdere reactie. De eigen bijdrage mag nooit meer bedragen dan de aanschafwaarde van het verstrekte goed. Stel dat een nieuwe scootmobiel 3000 euro kost en de economische levensduur is 5 jaar, dan mag de maandelijkse eigen bijdrage maximaal 50 euro bedragen (nl. 3000 euro / 5 jaar / 12 maanden). Tevens moet het innen van de eigen bijdrage automatisch stoppen nadat de 5 jaren zijn verstreken. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat de gemeente Dronten via een slimme maar wel onwettelijke manier de gemeentekas probeert te spekken.

  reageer
 • Wouter

   

  Met de nieuwe tarieven voor de eigen bijdrage betaald de gebruiker van de scootmobiel dit vervoermiddel 2,5 à 3 keer. Dus een slimme burger schaft zelf een nieuwe of tweedehands scootmobiel aan. Dat is dan voor de burger snel terugverdient en de gemeente Dronten blijft dan met de strop zitten.

  reageer
 • Karin

   

  en wie zijn er weer de dupe....juist de oudere medemens, eerdaags een verhoging die niet op te brengen is...dankjewel Dronten!!!!

  reageer
 • Johan

   

  Er gaat niet veel goed daar in het gemeentehuis, tijd om de bezem er eens door te halen!

  reageer
 • Snorretje

   

  misschien eens de boel daar doorlichten? Eerst jaren loonbelasting vergeten, nu dit. Wat is de volgend misstap?

  reageer
 • Drontense

   

  Wel een beetje dom gemeente Dronten. Maar de scootmobiel gebruikers hebben eigenlijk geluk gehad dat ze daar aan het slapen waren. Nu moeten ze wel het volle pond betalen.En de mensen die een scootmobiel nodig hebben straks hebben pech het wordt veel te duur. En dat is de bedoeling ook niet toch........

  reageer
 • Carry

   

  Wordt dit in Dronten niet geïnd door het CAK? Die berekenen dit aan de hand van je inkomsten dus ik snap dit niet helemaal. Zijn vastgestelde bedragen. Heel vreemd.

  reageer
 • adv

   

  hoe dom kun je zijn, recent nog loonbelasting vergeten te betalen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert