Tientallen zakken met spullen voor azc Dronten

FLEVOLAND
Bij het asielzoekerscentrum in Dronten hebben mensen tientallen zakken met spullen, zoals speelgoed, gebracht. Dat meldt het COA, het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers. Hetzelfde gebeurt bij de azc's in Luttelgeest en Almere.

Volgens de woordvoerder heeft de foto van de driejarige jongen Aylan uit Syrië, die aanspoelde op een Turks strand, veel teweeg gebracht. Mensen voelen zich geroepen om vluchtelingen te helpen. Daardoor zijn er sinds woensdag veel spullen op de vestigingen in Flevoland gebracht. Ook komen er dagelijks veel telefoontjes binnen van mensen die zich willen aanmelden als vrijwilliger.

Om alles in goede banen te kunnen leiden, roept het COA mensen op om zich voor vrijwilligerswerk aan te melden via de website coa.nl. De organisatie vraagt ook om spullen bij de recepties van de centra af te geven en niet zelf te gaan uitdelen.

reacties (3)

 • Zelf zal ik ook niets geven zolang de asiel zoekers de nieuwste mobieltjes etc,in bezit hebben, lijkt me dat ze dan zelf ook wel hun spullen kunnen kopen.idd beelden van de kinderen zijn verschrikkelijk,vindt wel dat dit een beetje te veel als propaganda Materiaal wordt gebruikt,beetje respectloos naar het slachtoffertje toe.

  reageer
 • jo jo

   

  Wat een ander doet, moet een ander weten maar ik doneer net niks aan vluchtelingen. De meeste hebben nog eisen ook getuige de video's die op internet circuleren. Los van het feit dat ik de beelden van het jongetje natuurlijk verschrikkelijk vind.

  reageer
 • willem dronte

   

  Mensen er is daar zoveel kleding dat je er wel 5 winkels kan vullen ik heb daar gewerk en weet het dus dat is het zelfde voor speelgoed tassen en vuliszakken vol lig er gewoon maar wel achter slot en grendel

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert