COA: Breng geen spullen meer naar azc's

FLEVOLAND
Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers roept mensen op om geen spullen meer naar asielzoekerscentra te brengen. Dat meldt een woordvoerder van het COA.

Ook in Flevoland hebben mensen de afgelopen dagen tientallen zakken met spullen zoals speelgoed naar de centra in Dronten, Almere en Luttelgeest gebracht.

Een woordvoerder benadrukt dat er niet genoeg opslagruimte is en ook niet genoeg mankracht om alles te sorteren. De organisatie wil deze week samen met het Rode Kruis en de Stichting Vluchtelingen bekijken wat er gedaan kan worden met alle spullen die mensen spontaan bij azc's hebben afgegeven.

reacties (13)

 • ikke

   

  er zijn voldoende andere stichtingen zoals Stichting help een gezin in nood en Stichting inzamelbank voor dieren Nederland die spullen inzamelen voor cliënten. Beide zijn te vinden op facebook.

  reageer
 • Jan

   

  na alle commentaren over onderbuikgevoelens die niet mogen overheersen, gaat het nu volledig de andere kant op. De emotie regeert, men kijkt met een rose bril en vergeet vooruit te kijken wat ons allen te wachten staat.

  reageer
 • jaja

   

  Waar vervolgens een van de grootste bazen er met het geld vandoor gaat...nee dat helpt lekker!

  reageer
 • Francina

   

  Dat klopt maar daar is heel hard voor gewerkt en hebben heel veel mensen belasting voor betaald. Je kan ons land en onszelf niet vergelijken met landen uit Afrika. Sterker nog, met zulke vergelijkingen krijg ik het idee dat je niet waardeert wat wij hier hebben moeten doen om het zo goed te houden. Want wij zijn echt niet het enige land geweest met expansiedrift en landjepik . Maar wij waren en zijn wel een welvarende land. Omdat er besef is dat we het met z'n alle goed moeten krijgen/houden hier.

  reageer
 • Tja

   

  Uiteraard hebben goede doelen overheadkosten. Het geklaag daarover is vaak een excuus om niets te geven. We hebben het hier nog steeds erg goed in vergelijking met een gemiddelde Afrikaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Serge

   

  Wellicht wordt er over het hoofd gezien dat die goeie doelen nogal wat geld achterover drukken aan overhead en andere zaken.

  reageer
 • frits

   

  de geluks zoekers willen alleen maar de nieuwste spullen staat het ze niet aan gooien ze het weg , net als voedsel als ze het niet aanstaat wordt het ook de kliko is gegooid .maar lees hier onder reactie,s stort geld nou ik stort hellemaal niks er is al genoeg gepluderd door denhaag en we betalen al genoeg aan het buitenland

  reageer
 • Henk

   

  Wat laten mensen zich makkelijk en emotioneel leiden door plaatjes en praatjes. Die zielige asiel zoekers zitten helemaal niet op ouwe zooi te wachten ze krijgen nl alles nieuw. Ook hun woningen worden door woninginrichters ingericht. Voor de ongelovigen, ga kijken bij de inrichting van AZC'S en hun toegewezen woningen. Jammer dat COA dit niet helder communiceert.....

  reageer
 • Pipo

   

  Zo is het maar net

  reageer
 • wallander

   

  Dan breng ik het maar naar de stort!

  reageer
 • Joop

   

  Inderdaad. Stopm met het brengen van je oude knuffels en speelgoed dat je op marktplaats niet meer kwijtraakt. Je krijgt er misschien zelf een goed gevoel van maar het helpt echt niets. Wil je helpen? Maak gewoon geld over naar een van de goede organisaties die ter plekke helpen.

  reageer
 • Mop

   

  Geen mankracht genoeg? Ik denk dat degene die bin de opvang zitten blij zullen zijn om iets te doen.

  reageer
 • alex

   

  Het kan het coa in ieder geval niet verweten worden dat ze een vooruit ziende blik hebben. #achterdefeitenaanlopen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert