Sloopflats niet geschikt voor opvang vluchtelingen

EMMELOORD
De flats De Tros, De Meerpaal, Het Anker en De Boei in het centrum van Emmeloord kunnen niet meer worden gebruikt voor de opvang van vluchtelingen. Dat zegt directeur Ton Beurmanjer van verhuurder Mercatus in Noordoostpolder. Samen met wethouder Henk Suelmann maakt hij maandagochtend een officieel begin met de sloop van de vier flats.

Voor de zomer is het interieur al grotendeels verwijderd, waardoor de 80 woningen in de flats onbewoonbaar zijn. Alleen de muren staan nog.

Om de namen van de flats de symboliseren, hingen aan de gebouwen kleine ijzeren trosjes, meerpaaltjes, ankers en een boei. Deze voorwerpen zijn opgeslagen en Beurmanjer weet nog niet wat ermee gaat gebeuren. Ondernemers en omwonenden worden om advies gevraagd. Op de plek van de gesloopte flats komt voorlopig eerst een park.

reacties (9)

 • Whoknows

   

  Een maand later en alles ligt er net zo bij als bij de foto sessie van 6 september. Was dit weer een actie van onze bestuurders om weer even in de krant te komen?

  reageer
 • arie

   

  Hoezo steeds de term vluchtelingen? Noem het beestje bij de naam dus gewoon gelukszoekers. De vluchtelingen hoeven niet weg uit Turkije en Hongarije want dat is geen oorlogsgebied. Als voorbeeld dat vreselijke beeld van dat verdronken jongetje, die familie zat veilig in Turkije maar papa had een gebitsprothese nodig en de bedragen in Turkije vond hij te hoog. En die jonge mannen die het drinken en eten wat ze in Hongarije wegschopten. Zijn dat vluchtelingen of nieuwe uitkeringstrekkers in de rijkere landen van Europa? Dat soort mensen moeten we hier echt niet willen! Liever een goede oude dag voor de bejaarden die hier 40 jaar voor hebben gewerkt en het bestrijden van de grote verborgen armoede die hier is. Ik ben totaal geen fan van Wilders maar ik zou wel graag zien dat de oogkleppen van de andere politici een beetje zouden afzakken zodat ze de problemen ook zouden willen zien!

  reageer
 • Jan

   

  Gelijk heeft hij zo snel mogelijk afbreken anders komt het er niet meer van

  reageer
 • Pzaal

   

  Snel doorslopen voordat ze zich nog bedenken..

  reageer
 • Klaas

   

  Natuurlijk wil de gemeente Noord Oost Polder geen vluchtelingen in Emmeloord stuur ze maar naar de buitendorpen zoals Luttelgeest, dan hebben de heren en dames bestuurders er zelf geen last van. De Golfslag is uitermate geschikt om voorlopig vluchtelingen op te vangen, maar nee de gemeente gaat die liever commercieel in de markt zetten. Kunnen ze weer een vriendje helpen. De gemeente NOP heeft de zorg al uitgekleed en miljoenen verspeeld aan de Poldertoren. De medemens helpen nee daar doen ze niet aan mee, laat dat maar over aan anderen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Yvon

   

  Golfslag is mooie gelegenheid voor de vluchtelingen Ik zeg doen

  reageer
 • Jeanine

   

  ik weet niet waar jij woont maar er lopen/ fietsen er al genoeg rond in Emmeloord die zich niet kunnen aanpassen

 • Barbara

   

  Waarom moet het woord vluchtelingen hier weer vallen? Het gebouw is voor ieder mens en dier onbewoonbaar geworden vandaar de sloop.

  reageer
 • Kim H.

   

  Goed bezig, nu gelijk de Golfslag slopen en daar een mooi voetbal veldje voor onze kinderen.

  reageer
 • willem dronte

   

  Hoe zo niet het is een verbetring toch uit een tent naar een woning

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert