Lelystad en Urk vangen voorlopig geen vluchtelingen op

FLEVOLAND
De burgemeesters van Lelystad en Urk geven vooralsnog geen gehoor aan de oproep van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers om vluchtelingen in hun gemeenten op te vangen. Het COA deed de oproep afgelopen weekeinde aan alle burgemeester die nog geen opvanglocaties hebben.

Burgemeester Margreet Horselenberg laat weten dat de gemeente Lelystad op dit moment inventariseert welke opvangmogelijkheden er zijn in de stad. Er worden nog geen concrete gesprekken gevoerd met het COA.

Burgemeester Pieter van Maaren verklaart dat de gemeente Urk een warm hart heeft voor vluchtelingen en zeker een bijdrage wil leveren. Het probleem rondom het opvangen van vluchtelingen is zo groot dat de gemeente het liefst in provinciaal verband wil optrekken.

reacties (8)

 • Swiebertje

   

  Waarom allemaal inzetten op opvang? Er zal zsm een juist registratie en opvangsysteem moeten komen bij de Europese grenzen. Je haalt nu heel veel mensen binnen en geeft ze valse hoop omdat ze geen wettelijke gronden hebben om hier te mogen verblijven.

  reageer
 • Jan

   

  nee, dat is wat nu steeds wordt beweerd. Dat de immigranten allemaal uit opvangcentra in veilige landen wegtrekken, maakt dan verder blijkbaar niets meer uit, want het waren in eerste instantie vluchtelingen. Een non argument, want nu zijn het gewoon immigranten. En dan hoor je dus geen status asielzoeker te kunnen krijgen. Bovendien, alleen de rijkere uit de oorlogsgebieden konden wegkomen. Die hebben veel geld uitgegeven aan smokkelaars om naar Europa te komen. En dan wel de landen van eigen keuze, want alleen het beste is goed genoeg natuurlijk. Vanuit het oogpunt van deze mensen logisch, onhoudbaar voor landen die al zwaar hebben moeten bezuinigen om hun begroting op orde te krijgen. Anders volgden er namelijk zware boetes vanuit Brussel. Maar... De oostbloklanden komen weg met een weigering die ook weer vanuit Brussel wordt opgelegd. Toch maar eens goed nadenken bij de volgende verkiezingen, misschien dan toch maar een anti Europa partij stemmen?

  reageer
 • Frenky

   

  Urk heeft ruimte over daar kunnen ze genoeg mensen opvangen.

  reageer
 • Dirk

   

  Ruimte genoeg. STOERE GEMEENTE toch PVDA???????? Neem nu ook eens je verantwoordelijkheid....het gaat hier om mensen. Mensen die als uitgewekenen op de vlucht zijn!

  reageer
 • KC

   

  De rechtbank in z'n huidige vorm moet gewoon blijven, maar zijn genoeg braak liggende terreinen waar heel wat containerwoningen op geplaatst kunnen worden. Het COA levert bij het plaatsen van voldoende vluchtelingen ook de voorzieningen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Met een kleine verbouwing van de rechtbank heeft Lelystad toch een prachtig opvangcentrum?

  reageer
 • Jan

   

  Als er een inventarisatie plaats vindt, dan is dat al een teken dat men ermee bezig is, hoezo geven de burgemeesters dan geen gehoor aan de oproep? Gelukkig hebben ze in Lelystad net een flinke bezuinigingsronde achter de rug in de thuiszorg, dus dan kan het uitgespaarde geld mooi gebruikt worden voor iets waar de meererheid van Nederland het niet mee eens is. Dit gebaseerd op de laatste peiling van Maurice de Hond, voor het geval er geroepen gaat worden waat dat op gebaseerd is. Bijna 70% is tegen.. Zelfs onder PvdA stemmers is een meerderheid tegen. Maar aangezien we heel democratisch zijn in Nederland is nu eenmaal een gegeven stem, eens in de 4 jaar, voldoende om met rechts af te pakken en links uit te delen...

  reageer
 • Klaas

   

  Lelystad heeft een mooi gebouw staan waar ze vrij snel een AZC kunnen vestigen. Lelystate is bijzonder goed geschikt voor een AZC in plaats van arbeidsmigranten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert