Onderzoek naar wegsleepregeling auto's

EMMELOORD
Het college van b en w in Noordoostpolder overweegt opnieuw een wegsleepregeling voor de gemeente in te voeren. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van ONS Noordoostpolder.

De partij had vragen gesteld over een auto met buitenlands kenteken die geregeld op een laad- en losplaats aan de Korte Achterzijde in Emmeloord zou staan.

De politie zou boetes hebben uitgedeeld, maar die nooit hebben kunnen innen. Volgens ONS is daardoor sprake van rechtsongelijkheid omdat de eigenaar van een auto met Nederlands kenteken de boete wel zou moeten betalen. Daarnaast zorgt de buitenlandse auto voor hinder in het verkeer, zegt ONS.

In een reactie laat het college weten niet op de hoogte te zijn van de situatie. Ze gaat onderzoeken of er opnieuw een wegsleepregeling moet komen.

reacties (4)

 • Sjaak de

   

  De politiek heeft een schaduw economie gecreëerd waarbij werknemers uit andere EU landen zijn vrijgesteld van verplichtingen. De lusten komen ten goede aan de werkgevers alhier de lasten worden neergelegd bij de belasting betaler. Er zijn wel enkele regels voor deze mensen maar deze zijn politiek al onuitvoerbaar of manipuleerbaar gemaakt. Het is hier anders dan in Griekenland maar het uitgangspunt is hetzelfde maar dan vager.

  reageer
 • peter

   

  hoezo we worden genaait door de gemeenten en de politie als wij dat doen dan heb je een flinke prent onder de ruitewisser maar dat volk niet met lt pl of ro hier doen ze niets aan deze kunnen ze ook meteen laten weg slepen en dan alles laten vergoeden zoals de sleep kosten en de bekeuring voor men de auto terug krijgt maar het is nederland he

  reageer
 • Nn

   

  Het is te gek om over te praten dat Oostblokkers hier geen wegenbelasting behoeven te betalen. Ze zeggen dat dit alleen moet als ze hier langer dan 3 maanden verblijven. Nou ik kan je vertellen dat velen van hen hier een woning en een "LT/PL of RO" kenteken hebben.

  reageer
 • Toepassing van regelgeving??

   

  Als men functioneel controleerde past men ook de kentekenregistratie toe.Men constateerde een langdurige overtreding met andere woorden waarschijnlijk een overtreding die plaats vind met een oneigenlijk kenteken van een ander land . Als belastingplichtige van Nederland moet men binnen de bepalingen in een bepaald termijn een Nederlands kenteken aanschaffen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert