Reddingsbrigade ruim 70 keer uitgerukt deze zomer

FLEVOLAND
De reddingsbrigades in Flevoland zijn deze zomer in totaal 72 keer in actie gekomen. Daarbij is één slachtoffer gered van een levensbedreigende situatie. Dat blijkt uit cijfers van Reddingsbrigade Nederland.

In de meeste gevallen ging het in Flevoland om eerste hulp: 36 keer werd er EHBO verleend. Ook werd vijf keer hulp geboden aan een opvarende en twee keer zochten de brigades mee bij een vermissing.

Afgelopen zomer schoten de Nederlandse reddingsbrigades in totaal ruim 8500 keer te hulp. Volgens de landelijke organisatie zijn in bijna 300 van de gevallen dodelijke slachtoffers voorkomen door snel in te grijpen.

reacties (3)

 • Frenky

   

  72 keer in actie, waarvan 36 keer een pleister geplakt. Blijven er nog 36 hulpverleningen over. Die 36 hulpverleningen is maar de vraag of de reddingsbrigades assisterend, hulpverlenend of levensreddend waren. Stel... stel dat ze in alle gevallen hulpverlenend waren (levensreddend is de KNRM), dan blijven er 36 gedeeld door 5 organisaties is 7 hulpverleningen per reddingsbrigade over. Is dat de subsidie nog wel waard? Levensreddend JA, overig NEE. Ik zeg: opdoeken die reddingsbrigades (Almeerse Reddingsbrigade, Reddingsbrigade Noptunus, Vrijwillige reddingsbrigade Veluwemeer, Reddings- En Bewakings Eenheid Lelystad en Reddingsbrigade Zeewolde)!

  reageer
 • daniel

   

  Het bericht gaat over reddingsbrigades en dan aan filmpje erbij plaatsen van de KNRM? Je gaat toch ook geen bericht plaatsen over de Bart Smit en vervolgens een filmpje plaatsen van Intertoys?

  reageer
 • Jo

   

  Filmpje klopt niet bij het verhaal reddingsbrigade is heel wat anders dan de knrm slechte journalistiek ga dan even bij reddingsbrigade filmen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert