"Urk liet kansen bij komst windpark schieten"

URK
De gemeente Urk heeft zich zo sterk tegen de komst van Windpark Noordoostpolder gekant dat ze daardoor economische compensatie van de Rijksoverheid is misgelopen. Dat stelt de Rekenkamercommissie Urk. Die heeft onderzocht wat de gemeente heeft gedaan om het windpark tegen te houden en wat er is gedaan om van het park te kunnen profiteren.

Volgens voorzitter Allard Hogema van de Rekenkamercommissie richtte de gemeente zich te lang en te eenzijdig op het tegenhouden van het windpark. Daardoor is er te weinig aandacht geweest voor het binnenhalen van economische compensatie.

Het college van burgemeester en wethouders stelt in een reactie dat het niet anders kon. De inwoners en de gemeenteraad waren zo fel gekant tegen de windmolens dat het college wel moest handelen naar hun wensen. Toen verzet zinloos bleek, was het volgens het college te laat om nog te kunnen profiteren.

reacties (5)

 • Frenky

   

  Eigen schuld dikke bult voor de gemeente Urk.

  reageer
 • kramer

   

  Klopt niet. Plannen voor dit windmolenpark begonnen al rond 2000. Gemeente urk begon pas te protesteren toen Urkbriest aan de bel trok

  reageer
 • hu

   

  De gemeente kon niet anders??? Op de informatieavond voor ondernemers zat het vol met "ineens bekeerde" urker ondernemers om een graantje mee te pikken, hypocriet 160468

  reageer
 • Rikus

   

  De politiek heeft toch altijd een dubbele agenda, waarom in deze niet nou

  reageer
 • Frenky

   

  Ja en dat vinden ze nu achteraf jammer , maar nu is het lekker te laat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert