Leefbaar Lelystad wil pendelbus naar vliegveld

LELYSTAD
Leefbaar Lelystad pleit voor een nieuwe busbaan van station Lelystad Centrum naar Lelystad Airport. De partij dient een motie in om de haalbaarheid van een directe busverbinding te laten onderzoeken.

De pendelbus zou langs het treinspoor moeten gaan rijden richting de gevangenis, steekt de A6 over en heeft dan als eindpunt de toekomstige terminal van het vliegveld. De busbaan zou op 1 april 2018, de dag dat Lelystad Airport operationeel wordt, in gebruik moeten worden genomen.

De gemeenteraad van Lelystad moet het onderzoek financieren. De motie wordt 15 september besproken.

reacties (10)

 • Bart

   

  Dat ze er geld voor vrij willen maken vind ik goed, maar een busbaan voor de middenweg staat al in de planning, en rijden via station lelystad zuid is totale onzin. Hij kan gewoon via palazzo naar flevopoort (wel nieuwe busbaan). En vanaf de shell kun je de ventweg pimpen en klaar. Geen duur viaduct over de a6 en lage vaart nodig.

  reageer
 • Hendrik

   

  Die busverbinding zit toch al lang in de planning? Of willen ze later kunnen zeggen dat het hun idee is?

  reageer
 • Dennis

   

  Hoezo, er is al een aparte buslijn van station naar airport Lelystad..

  reageer
 • frits

   

  Wat een stom voorstel. Dan leg je een dure busbaan aan, en dan laat je die kilometers omrijden waardoor alle tijdwinst weer weg is. Een busbaan langs de Middenweg en Middendreef, die kan bij toenemende verkeersdrukte zin hebben. Hetzelfde geldt voor een busbaan langs de Larserdreef, of liever nog centraal over Flevopoort, Larserpoort en het OMALA-gebied, zodat de werknemers daar ook goed met de bus kunnen. Maar helemaal omrijden via de nieuwe weg vanaf de A6 is waanzin. Dan bedien je voor veel geld weilanden en akkers. Ik mag toch hopen dat er niet een hoop geld besteed gaat worden aan een onderzoek naar een kansloos project.

  reageer
 • ron

   

  zoets kan je niet 3 maand van te voren aanleggen dus de plannen zal je moeten voorbereiden. als de baan wordt aangelegd is het niet logische die busbaan te vergeten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • raadsvolger

   

  Dit plan is al jaren oud en is weer uit de prullemand gehaald. OUD Nieuws.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  pendelbusluchtfietserij

  reageer
 • Dick

   

  Kijk nou eerst maar eens hoeveel animo er echt bij de maatschappijen bestaat. Ga dan eens kijken of het noodzakelijk is of dat het met de huidige dienstregeling ook gehaald kan worden, desnoods door een kortere interval te kiezen.

  reageer
 • KC

   

  Maak meteen een afslag Lelystad-Zuid op de A6!

  reageer
 • Klaas

   

  Ha ha een spook bus daar gaat toch geen hond heen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert