Architect hekelt verbouwing gemeentehuis

ZEEWOLDE
De architect van het gemeentehuis van Zeewolde, Wim Quist, heeft moeite met de renovatieplannen van de gemeente. In de plannen wordt onder meer het trappenhuis op de begane grond dichtgetimmerd en verdwijnt de B&W kamer om meer ruimte in de raadzaal te creëren.

Quist benadrukt dat hij in principe geen bezwaar heeft tegen een verbouwing, maar wel tegen het niveau van de voorliggende plannen. Hij noemt het armoedig en vindt dat het de architectuur van het gebouw aantast. Een alternatief voorstel van Quist voor de uitbreiding van de raadzaal is volgens hemzelf door de gemeente terzijde geschoven omdat er geen geld voor zou zijn.

Een deel van de gemeenteraad discussieert dinsdagavond over het ontwerp voor de renovatie.


reacties (8)

 • Bouwkundige

   

  Nog een verlate reactie voor de Architect. Het idee was in den beginne misschien goed gezien de opdracht vanuit de gemeente Raad...Alleen de schijnbare maatvoering is een vergissing in geslopen. de decimeters op papier zijn uitgevoerd in centimeters. Het resultaat, nauwe trappen enz. Over architectuur... daar is een groep wijze stedebouwkundigen aan de slag gegaan.... en ergens de verkeerde afslag genomen.... met dit als resultaat.

  reageer
 • Ron

   

  Architectuur? Het is een ideaal gebouw om soldaten in te huisvesten. Hebben we binnenkort waarschijnlijk wel nodig.

  reageer
 • Cees

   

  architectuur aantast? Welke architectuur?

  reageer
 • Rob

   

  de hoeveelste verbouwing is dit eigenlijk van het Gemeentehuis en hoeveel geld is daar totaal al niet meegemoeid geweesnt in deze nog erg jonge gemeente. Feitelijk is het een schandelijke vertoning en wat is er nu weer mis met het trappenhuis, de raadzaal? Ze hebben het zelfs met hun waanzin ideeen eerder gehad om elders te gaan nieuwbouwen helemaal de waanzin ten top, veel werk wordt al gedaan in Harderwijk. En nu we toch lekker bezig zijn draai het gemeentehuis 180 graden om zodat de ingang naar het dorp toegedraaid wordt in plaats van eraf, ook een foutje van de architect. Gemeente verspil ons belastinggeld niet en stop dit budget in de pot reserves want dat geld hebben jullie straks nog hard nodig om de begrotingen voor de komende jaren dicht te krijgen ipv dat de burgers nu voor jullie onnodige ideeen gaan opdraaien.

  reageer
 • Joop

   

  Waar bemoeit die architect zich mee, die heeft al te veel verdiend aan het gemeentehuis. De gemeente heeft toch zelf ook een bouwkundige, die kan toch ook een paar ideeën op papier zetten?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan Huizen

   

  Welkom in het dorp waar de burgemeester en zijn hulpjes de dienst uitmaken! Al gaat u op uw kop staan, ze doen toch hun eigen zin, inspraak staat niet in hun woordenboek. In een recordtijd helpen ze hier alles naar de fillistijnen en weten niet hoe snel ze na hun ambtsperiode weg moeten wezen. En ons, de inwoners, met de rotzooi achter te laten. Ik wens u toch nog veel succes meneer Quist, maar verwacht er niets van.....

  reageer
 • Hans

   

  Meneer Quist moet zich diep gaan schamen om ooit zo'n hondslelijk gebouw te hebben ontworpen. Architectuur?? Mijn neefje van 5 jaar oud tekent mooiere gebouwen met zijn viltstiften.

  reageer
 • Jay

   

  Eigenlijk weet iedereen het, en niemand zegt het hardop: Dat gemeentehuis is, nu het dorp is wat het is geworden, een driedubbele sta-in-de-weg, dat nooit op die plek had moeten staan. Het snijdt het centrum af van een toeristische trekpleister zoals de aanloophaven en wat daar nog weer in de buurt ligt. De gemiste kansen plakken haast voelbaar tegen de gevel. Was het ooit de bedoeling om het dorp daar te laten ophouden? Vast niet. Het zal wel niet kunnen, maar ik zeg: weg ermee. Maak ruimte zodat het centrum weer kan ademen. De ambtenaren komen wel weer ergens onder dak. Schrijf een ontwerpwedstrijd uit voor een nieuw gemeentehuis dat fijn is voor iedereen, en dat op een goeie plek staat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert