Camping Waterhout wil Icoon van Almere worden

ALMERE
Eigenaresse van Camping Waterhout, Tineke Fokkens, roept iedereen op de camping te nomineren als Icoon van Almere. Zij hoopt met een benoeming te voorkomen dat de camping wordt verplaatst, omdat die dan als monument van de stad wordt gezien.

Het college van burgemeester en wethouders bereidt een voorstel voor om bovengronds bijzondere plekken en gebouwen aan te wijzen die behouden zouden moeten blijven. Bij het opstellen van zo’n lijst krijgen inwoners een belangrijke stem. Zij mogen bijzondere plekken aandragen.

"Als het aan de gemeente ligt, moeten wij hier weg voor de Floriade. Daarom vragen wij de inwoners of ze ons willen nomineren, zodat camping Waterhout behouden blijft op deze locatie," verklaart Fokkens. Ze wil dat de camping een recreatiegebied blijft voor inwoners en toeristen. Op een andere locatie lukt dat niet, denkt zij.

reacties (9)

 • Hannes

   

  In mijn ogen volslagen onzin. Het is goed zo hoe je het samenvat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is een gepasseerd station, Hannes. Ik denk dat de locatie van de Floriade - bewust niet buiten de stad maar er tegen aan - goed gekozen is. Het inrichten van zo'n project heeft op iedere plek die nadelen. Ik snap wel dat de eigenaren van de camping zoveel mogelijk geld willen, dat is hun goed recht, maar die sentimenten zijn onzin in mijn ogen.

  reageer
 • -Z-

   

  Camping Waterhout als icoon gaat te ver. De kampeerfaciliteit in hartje Almere beschermen niet. Dus niet Camping Waterhout, maar de kampeermogelijkheid moet beschermd worden !

  reageer
 • Hannes

   

  Daar is geen damwand bij te pas gekomen. Kan je zeker niet vergelijken met dat kleine eiland wat een stevige uitloop moet hebben. Nogmaals zijn betere locaties in Almere.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat geldt voor de bodem van Almere in het algemeen. Toch is er op de papperige klei van de vroegere zeebodem annex meandergebied een stad van 200.000 inwoners gebouwd, inclusief hoge flatgebouwen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Nogmaals deze locatie is totaal niet geschikt, om daar een woonwijk, en de Floriade neer te zetten. De grond is daar zo kwetsbaar, en daar gaat een gigantisch bouwput aan vooraf, dat zijn weerga niet kent. Hou het op een kleinschalig recreatie gebied.

  reageer
 • Danny

   

  zullen we dan de praxis ook maar icoon maken?

  reageer
 • fred

   

  de camping is geen icoon hoor, maar een camping. 90 procent vd almeerders is er nooit geweest. maar ik snap best dat ze alles aangrijpen om maar niet weg te hoeven, zou ik ook doen. maar ja dat is natuurlijk hopeloos want ze moeten echt weg.

  reageer
 • ger

   

  Belachelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert