Uitstel over besluit toekomst Rechtbank Lelystad

LELYSTAD
De Raad voor de Rechtspraak heeft het besluit over de toekomst van de rechtbanken waaronder die van Lelystad uitgesteld. Er wordt nu op 28 september een beslissing genomen over de voorgenomen verplaatsing van zittingen en afdelingen naar Utrecht. Oorspronkelijk zou vandaag een besluit worden genomen.

Er is veel kritiek op de besluitvorming. Personeel van de rechtbank, officieren van justitie, rechters en advocaten vinden dat zij overvallen zijn door de plannen. Ook de provincie en de gemeente Lelystad reageerden afwijzend. Die reacties zijn voor de Raad voor de Rechtspraak mede reden voor het uitstel.

De periode tot 28 september wordt gebruikt om in gesprek te gaan met de bestuurders van de gemeenten waar het aanbod van rechtszaken wordt verminderd. Dit betreft Lelystad, Alkmaar, Almelo, Assen, Dordrecht, Maastricht en Zutphen.reacties (3)

 • Barbara

   

  Maak je nog niet al te vrolijk Fackeldey. Weloverwogen beslissing die al lang is genomen, temeer daar hier te lezen valt dat het 8 rechtbanken betreft en die zouden dan allen weer teruggedraaid moeten worden naar gebruikelijke capaciteit? Ik geloof overigens zeker dat het serieuze werk die een rechtspraak behoort niet in het geding is. Lelystad zit zelf weer eens met haar verongelijktheidgevoelens in haar maag.

  reageer
 • KC

   

  Wordt de raad eindelijk verstandig en komen zij de eerdere gemaakte afspraken nu na?

  reageer
 • KC

   

  Word de raad eindelijk verstandig en komen zij de eerdere gemaakte afspraken nu na?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert