Herrema wil voor benoeming al in Almere wonen

ALMERE
Beoogd wethouder van Almere Tjeerd Herrema wil nog voor zijn benoeming in Almere gaan wonen. Als de raad akkoord gaat met zijn voordracht kan hij op 1 oktober beginnen als opvolger van wethouder Henk Mulder. Herrema noemt het niet meer dan logisch dat hij dan ook zo snel mogelijk naar Almere verhuist. Hij zegt dat hij wil voelen wat er speelt in de gemeente. Dat gaat volgens hem makkelijker als je er ook echt woont.

Herrema neemt in Almere de portefeuille Ruimte, Wonen en Wijken over van wethouder Henk Mulder, die om persoonlijke redenen vertrekt. Herrema noemt het vooral belangrijk dat er meer betaalbare woningen bij komen.

Tjeerd Herrema is 54 jaar.Tussen 2006 en 2009 was hij wethouder in Amsterdam. In februari 2009 trad hij af vanwege de kostenoverschrijding van de Noord/Zuid-metrolijn. Sinds zijn aftreden is Herrema actief met een eigen adviesbureau.

Van onze collega's van RTVNH hebben we enkele nieuws-onderwerpen ontvangen over Tjeerd Herrema. Deze zijn te bekijken in het video-overzicht.

reacties (3)

 • Reactie

   

  Kijk, die man snapt hoe je goodwill op moet bouwen. Staat voorlopig met 1-0 voor door dit heikele punt te tackelen nog voordat hij wethouder is.

  reageer
 • Tja

   

  Top voor Almere, de kosten floriade zullen ook uit de pan rijzen en deze wethouder weet hoe dat werkt!

  reageer
 • Ab

   

  Top dat hij zo enthousiast is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert