Uitweek: Folkband Assorted Travellers uit Almere

ALMERE
Vanwege de Uitweek op Omroep Flevoland deze hele week aandacht voor kunst en cultuur in de provincie. En deze woensdag is er aandacht voor de Almeerse band Assorted Travellers.

Vorig jaar won de indiefolk-band de Flavourlandprijs als beste nieuwe groep in onze provincie. Inmiddels hebben ze hun debuut-EP Wild Heart uitgebracht en treden ze door het hele land op. Ook won de band eind augustus de Sena Performers POPnl Publieksprijs in de Melkweg. Een prijs die hoort bij een van de grootste Nederlandse bandcompetities.

Assorted Travellers bestaat uit Alexander del Prado, Jonathan Arends, Marielle Flens, Joachim de Koning en Kjell van Wijlandt.

reacties (1)

  • waterwijker

     

    Jammer dat , moedwillig of niet, jonge akoestische popbands zich vaak presenteren als 'folk'. Het feit dat men dan in het tegenwoordige middle-of-the-road popcircuit hoge ogen gooit zou voldoende moeten zeggen. Want als je daar met echte, goede folk aankomt, kun je meteen inpakken. Toch maar even geluisterd naar de tracks op de website. Conclusie: Goede muzikanten maar verder nietszeggende akoestische popmuziek. Geen idee over de achtergrond van deze gasten, de bio is een wazig verhaaltje over een oude schuur, maar waar het om gaat (wie wat speelt en met welk muzikaal verleden) is nergens te vinden. Te veel hype, te weinig echte info. We hebben in Nederland muzikanten die nog steeds hele goede folk maken. Waarom horen we die nooit? Waarschijnlijk te goed voor de luie oren van de gemiddelde popluisteraar of muziekredacteur.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert