Azc kan nog niet uitbreiden in Almere

ALMERE
De permanente uitbreiding van het asielzoekerscentrum in Almere met maximaal 600 opvangplaatsen, laat nog op zich wachten. De gemeente Almere heeft de aanvraag voor de benodigde omgevingsvergunning nog niet ontvangen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Het COA laat weten dat de omgevingsvergunning nog niet is aangevraagd om bouwtechnische redenen. Er zouden nog gesprekken worden gevoerd met bijvoorbeeld een energiemaatschappij over de aanvoer van elektra en verwarming. Het COA zegt afhankelijk te zijn van deze partijen.

Het college van burgemeester en wethouders stemde eind vorig jaar in met een verzoek van het COA om het azc uit te breiden. Met de extra opvangplaatsen komt de totale capaciteit van het centrum bij het Fanny Blankers Koen Sportpark op 1400 plekken.
reacties (9)

 • Andrea

   

  van mij mogen ze wegblijven

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Laat we maar eerst een voor ons zelf zorgen Inplaats van iedereen maar binnen halen" - och arme

  reageer
 • SJP

   

  Omgerekend naar inwonertal (t.o.v. Zeewolde) kunnen er 14000 asielzoekers terecht !

  reageer
 • Ab

   

  Gezellig. Wat gaan die mensen daar nu doen?

  reageer
 • TimvD

   

  Misschien moeten ze is kleine goedekopen starters woningen maken. Daar is ook behoefte aan in Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hano

   

  Ik kan er niks aan doen maar ik betrap mezelf erop dat ik moe begin te worden van alle verhalen rondom de vluchtelingen. Het is zo vreselijk veel groter dan mijzelf. Ik denk dat het inmiddels al groter is dan de Grote Volksverhuizing van het begin van de middeleeuwen. Ik weet niet meer wat ik er van moet denken. Er lijkt zich wel een hele nieuwe industrie te ontwikkelen. Ook weer met allerlei belangen en (dubbele) agenda's. Ik probeer de media te volgen en dan lijkt het alsof de hele wereld in een allesverzengende brand staat. Terroristen, asielzoekers, vluchtelingen, dode jongetjes op een strand in Turkije, de eurolanden problematiek en ga maar door. Ik wil graag stelling nemen in dit verhaal maar het lukt me niet.

  reageer
 • Marcel

   

  zo is het meer dan genoeg hier in Almere Wachtlijsten voor een huur woning is al zo lang Laat we maar eerst een voor ons zelf zorgen Inplaats van iedereen maar binnen halen

  reageer
 • willem

   

  Het is nu al een puinhoop daar en dan komer er nog een paar honderd bij

  reageer
 • frits

   

  Er zouden nog gesprekken worden gevoerd met bijvoorbeeld een energiemaatschappij over de aanvoer van elektra en verwarming. gewoon een cul verhaal voor warmte is de nuon de aangewezen partij omdat nuon de enige partij in almere is die stadswarmte daar levert .maar het coa moet eens hun werk doen ,maar waarom hier n almere uitbreiden naar 14 oo mensen ? zijn er al niet genoeg hier in almere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert