"Geef lokaal bedrijfsleven streepje voor bij aanbesteding"

ALMERE
Als het aan de VVD, Leefbaar Almere en de PvdA ligt, krijgen bedrijven in Almere voorrang bij gemeentelijke aanbestedingen. De drie partijen willen daarover volgende week tijdens de politieke markt van gedachten wisselen met de wethouder van Economische Zaken, Mark Pol.

Op dit moment biedt het aanbestedingsbeleid in Almere te weinig ruimte aan het lokale bedrijfsleven, menen de drie coalitiepartijen. De drie zien voorbeelden in steden als Rotterdam en Amsterdam waar de regels zo zijn aangepast dat lokale bedrijven makkelijker kunnen meedingen.

Zo worden in deze steden altijd meerdere 'eigen' ondernemers uitgenodigd om zich in te schrijven. Bovendien maken ze meer kans op het verkrijgen van kleinere opdrachten.

reacties (5)

 • Dirk

   

  Worden we eindelijk het stoutste jongetje van de klas? Brussel krijgt weerstand! Het werd tijd ook. Ondernemers maken geld, politiek kost alleen maar. Laten we dat nu eens eerst stellen!

  reageer
 • Lely

   

  Volgens mij wordt dat waar mogelijk al gedaan. Maar is het aan te besteden bedrag niet leidend voor het type aanbesteding dat je moet volgen?

  reageer
 • Stuffie

   

  Kunnen ze in Zeewolde nog van leren. 😭

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je moet als aanbestedende partij heel goed oppassen dat je geen oneigenlijke criteria hanteert. Als je autovervoer aanbesteedt en daarbij als eis stelt dat het wel in auto's van merk A of B moet is dat simpelweg niet functioneel, en kan een partij daartegen met succes beroep aantekenen. Als je Almeerse bedrijven een grotere kans wil geven moet je die nabijheid vatten in relevante eisen. Maar het blijft tricky.

  reageer
 • kees d.

   

  Ook hier heeft Europa een dikke vinger in de pap! Als het aan mij ligt geven we uiteraard lokale en Nederlandse bedrijven voorrang omdat dat goed is voor de werkgelegenheid. Maar Brussel heeft al jaren geleden beslist dat aanbestedingen Europees moeten worden gedaan. Kijk maar naar de Nederlandse Spoorwegen dat haar spoor nu moet delen met andere vervoerders.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert