Windmolenpark NOP bereikt twee mijlpalen

NOORDOOSTPOLDER
Windpark Noordoostpolder heeft woensdag twee mijlpalen bereikt. Op het buitendijkse deel van het park zijn de eerste rotorbladen op een turbine geplaatst. De bladen kwamen dinsdagavond aan in de werkhaven bij Urk, na een tocht over water. In het IJsselmeer komen straks 48 windmolens te staan.

Op land werd het laatste rotorblad geplaatst op de laatste van 26 windmolens langs de Westermeerdijk en de Noordermeerdijk. Daarmee is dit deel van het windpark bouwtechnisch afgerond.

De molen kan over drie weken stroom leveren. De andere 25 molens van dit deel van het windpark leveren al stroom. De werkzaamheden lopen tien maanden voor op de planning. Dat komt doordat er tijdelijk niet één maar twee hijskranen zijn gebruikt.

Het Windpark Noordoostpolder bestaat in totaal uit 86 turbines op het land en in het water. Het park wordt gebouwd door drie partijen: NOP Agrowind, Westermeerwind en energiebedrijf RWE. Het gehele park is naar verwachting begin volgend jaar klaar.reacties (10)

 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  In Zeewolde staan tientallen van die hoge turbines ruim binnen het zichtveld vanaf de dijk en het dorp. En wat blijkt, de klachten komen niet uit Zeewolde, maar uit Huizen, aan het andere kant van het water en veel verder verwijdert van die molens dan Zeewolde. Kunnen jullie je het gesodemieter nog herinneren met die rode torenflats in Almere? Bijna alle klachten van 'verstoorde zichtlijnen' e.d. kwamen van partijen die er veel verder vanaf woonden dan de rest van Almere. Wederom Huizen en omgeving. Heel frappant.

  reageer
 • Voor 1 keer met Frenky eens.

  reageer
 • Deze reactie was te verwachten.

   

  Vermoedelijk spreekt deze mijnheer voor eigen parochie. Met andere woorden de subsidie was zeker winstgevend. Ik heb nog nooit een kosten bate analyse gezien zonder de subsidie. Als men oude windmolens kan afbreken die functioneel nog niet versleten en afgeschreven zijn en vervolgens op de zelfde plaats weer met subsidie een nieuwe molen plaatsen kan men zich afvragen of deze handelswijze wenselijk is.

  reageer
 • Jaap

   

  Lekker trollen veeboer, al hoop ik sarcasme... waarom die dingen hier staan en niet langs de afsluitdijk is een raadsel. Ze zetten hem nog niet voor je raam..

  reageer
 • veeboer

   

  Prachtige dingen, en ze leveren nog geld op ook! Economisch en natuurlijk verantwoord!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Spuuglelijk dit windpark.

  reageer
 • Ontzettend Jammer!

   

  Wij moeten ons schamen ,juist dat deze dingen voor jaren het beeld bepalen voor onze kinderen. Deze molens met sterke ondersteuning van subsidie gelden hebben een verschrikkelijke impact op de leefomgeving zowel in de polder en daar buiten.(zie de reacties) De colosale omvang met de rode sein verlichting blijkt een ernstige verstoring in het zichtveld.Het wordt tijd dat men het besef krijgt dat deze ontwikkeling haaks staat in Nederland gehanteerde regels op o.a. Bouw en woning toezicht.Neem bijvoorbeeld de kleur van bakstenen of gevelbeplating daar kan men erg vervelend over doen bij de gemeenten. Daar wil men zelfs als z.g.n. Experts in een kleine groep beoordelen.

  reageer
 • keesk54

   

  Reed vanmiddag door de Weerribben Overijssel en wat een aanfluiting dat je dan op de horizon deze lelijke dingen ziet. Elke ochtend vanuit Joure de A6 richting Lelystad het lijkt wel een landingsbaan voor Schiphol.

  reageer
 • Jan

   

  Daar komen idd nog 4 Enercons te staan. Echter zijn die van RWE, worden later gebouwd. Het park van Nop agrowind is bouwtechnisch af. En westermeerwind heeft de eerste molen staan.

  reageer
 • Bertus

   

  Volgens mij worden er op de wrsrermeerdijk nog plm 5 nieuwe masten geplaatst op de plek waar eerst de oude masten stonden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert