COA moet zich schikken naar 600 asielzoekers

ZEEWOLDE
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zal zich moeten schikken naar het aantal van zeshonderd vluchtelingen dat de gemeente Zeewolde aan de Bosruiterweg wil toestaan. Een hoger aantal is niet aan de orde.

Dat zegt burgemeester Gorter in reactie op een document van het COA. In dit maandag aan de gemeente verstuurde stuk staat dat het COA al een contract heeft met de verhuurder van de opvanglocatie voor 900 mensen. Gorter stelt dat diezelfde uitbater met de gemeente een contract heeft voor 600 opvangplaatsen.

Volgens de burgemeester zijn de voorwaarden van de gemeente leidend. Het COA zal opnieuw met de verhuurder moeten onderhandelen over een lager aantal. Gezien het belang van de locatie Bosruiterweg voor het COA denkt Gorter niet dat dit tot vertraging van de plannen leidt, hoewel de instantie hier in het stuk wel voor waarschuwt.

reacties (12)

 • Ras

   

  Ik zou maar is een keer op YouTube gaan kijken over de toestand in zweden met migranten misschien ga je dan wat logischer nadenken. In zweden kleuren vrouwen hun haar zwart anders worden ze slachtoffer van de oh zo lieve migranten. En das een feit.

  reageer
 • Jeroen

   

  "Gezien het belang van de locatie Bosruiterweg voor het COA denkt Gorter niet dat dit tot vertraging van de plannen leidt, hoewel de instantie hier in het stuk wel voor waarschuwt." Ja dat zou jammer zijn voor de gemeente zeg, als er vertraging oploopt. GRAAG OF NIET COA! Het wordt ons allemaal al door de strot geduwd op een onbeschofte manier, daar lusten de honden geen droog brood van!

  reageer
 • tja

   

  Je zal een villa aan de bosruiterweg hebben totaal onverkoopbaar geworden nu

  reageer
 • onbegrijpelijk

   

  Gaat lekker bergafwaarts hier sinds gorter burgermeestertje.is hoop dat ie snel vertrekt als de bom barst hier

  reageer
 • Rob

   

  burocratie ten top, onvoorstelbaar dat het COA buiten de gemeente om al een contract heeft met een particiliere verhuurder en daarmee de Gemeente schofeert. Reden te meer nooit maar dan nooit de deur open te houden voor later nog mogelijk meer vluchtelingen, geef je ze 1 vinger dan pakt het COA je hele hand.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jan

   

  Waneer word er eens geschikt naar nederlanders wie ongevraagt hun huis uitgezet worden ?

  reageer
 • zozo

   

  En wanneer wordt die ondernemer eens even flink aangesproken op zijn gedrag en de toegang tot de Gemeente ontzegt. Zijn winstbejag is zo duidelijk. Zo ging t met t Polenhotel ook, alles stond al jaren klaar langs de weg, voordat er iets besloten was. Het moest uiteindelijk doorgaan, omdat anders de ondernemer failliet zou gaan....lust je nog peultjes.....(en zo gaat het nu ook, let maar op. Deze man is geen eerlijk zakenman, je mag verwachten dat COA's en Gemeenten, geen zaken doen met dit soort mensen. Maar ondertussen weten we, dat COA|s en gemeenten als Zeewolde, lak hebben aan burgerbelang en eerlijkheid.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Der is er 1 heel erg ziek nu. Scheelt zomaar 300x inkomsten van het coa. Dus meneer Epe,aanklagen die hap! Conclusie, het gaat dus alleen om geld. Eigenlijk zou het coa nu moeten kappen met het hele plan van dat azc. Het is gewoon een soap.

  reageer
 • Erik

   

  Er is niets mis met het opvangen van mensen in nood. Daarvoor hebben we het hier goed genoeg en zijn er voldoende m2's. Wel is de manier waarop dat besloten en beklonken wordt tranentrekkend. Met het optreden van de gemeente tussen de belangen van een puur commerciële partij en het COA is mijn vertrouwen in de lokale politiek weg. Stemmen gaat nu helemaal lastig worden...

  reageer
 • MKM

   

  Volgens mij staat er juist dat de gemeente bepaalt wat er gebeurt en dat evt afspraken tussen COA en ondernemer daarom moeten worden herzien...

  reageer
 • Tjongetjonge

   

  Wat een geklungel. What's next?

  reageer
 • JP

   

  Ongelofelijk wat een koehandel. COA ambtenaren maken met 'n ondernemer uit wat er In Zeewolde staat te gebeuren? Wat een minachting voor de inwoners van beide partijen. Dictatuur van het geld en losgeslagen ambtenaren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert