Opnieuw brug kapot in Beatrixpark

ALMERE
Opnieuw is een fietsbrug in het Beatrixpark in Almere kapot. In het brugdek is een aantal planken dusdanig verrot dat er gaten zijn ontstaan.

Vorige week nog zakte iemand door de Schommelbrug in het park. Die brug werd vervolgens afgezet en later met platen provisorisch gerepareerd.

De gemeente besloot daarop alle bruggen in de stad te controleren. Een aantal daarvan is voorzien van zogeheten pleisterplanken. De gemeente is op de hoogte van de laatst gemelde kapotte brug en laat weten dat deze dinsdag gerepareerd wordt.

Foto: Danny Knaap via Twitter

reacties (9)

 • Gemeente Almere

   

  Geachte burgers, na aanleiding van klachten en opmerkingen op deze blog, hebben wij maatregelen genomen om mogelijke ongelukken te voorkomen. Per direct hebben wij besloten om de waterovergang aan beide zijdes af te sluiten met rood-witte markeringslinten en matrixborden te plaatsen met gewenste omleidingsroutes. Daarnaast zal het politiekorps extra surveillances uitvoeren bij de waterovergang om overtredingen van de afsluiting en mogelijke ongelukken te voorkomen! Wij hopen dat we hiermee adequaat uw klachten over deze waterovergang te hebben afgehandeld.

  reageer
 • Lexie

   

  iemand lacht zich nu rot thuis.

  reageer
 • CM van Everdingen

   

  Ik ben van mening dat een verstuikte duim toch wel meevalt vergeleken een gebroken been. Jullie hebben geen vervanging?

  reageer
 • Hannes

   

  Zo dacht ik ook, Opa met zijn kleinkind aan het wandelen. Dit moet een hele rare grap zijn. Alle minuut moet er een nood reparatie gebeuren.

  reageer
 • erik

   

  dus het gat is niet afgezet? omdat hij zichtbaar is? is het ook zichtbaar voor het volk wat uit gaat in het weekend?zo ja? dan heb ik niks gezegt? zo nee? dat zou ik dat wel afzetten,voor er meer ongelukken gebeuren,vaak moet er eerst wat gebeuren voor er actie ondernomen word, dat blijkt nu wel weer,iemand zak er door en dan pas gaat de gemeente de bruggen na kijken.volgens mij is de gemeente verantwoordelijk om te weten hoe een brug in zijn staat is,en niet wachten tot er een persoon door heen zakt (Helaas is de verantwoordelijke voor onderhoud van dit soort complexe houten wateroverbruggingsmiddelen nog afwezig ivm een verstuikte duim ) heeft de gemeente maar een persoon voor zulke werzaamheden? dan is dat al een slechte zaak

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Serieus?? 'Het is duidelijk zichtbaar dus dan is het OK'?! Wat me visueel gehandicapten, wat met kinderen? Ik mag hopen dat iemand een goeie grap uithaalt (geslaagd in dat geval) anders vind ik wel dat dit erg makkelijk wordt opgepakt.

  reageer
 • Gemeente Almere

   

  Geachte meneer Rinus, Helaas is de verantwoordelijke voor onderhoud van dit soort complexe houten wateroverbruggingsmiddelen nog afwezig ivm een verstuikte duim na een vorige complexe reparatie activiteit. Wij verwachten dat hij maandag weer kan beginnen met zijn werkzaamheden en dat hij deze dag nodig heeft voor het re-integratietraject. Dus dan zal de reparatie waarschijnlijk op aankomende dinsdag plaatsvinden. Van de door u genoemde gevaarzetting is geen sprake, het gat in de brug is duidelijk zichtbaar en betreft maar een heel klein gedeelte van de brug.

  reageer
 • Appie

   

  De gemeente moet eens gaan onderhouden de stijger naar de pit in Almere (het oude gedeelte van het haventje dus niet die van 1 miljoen) is ook rot. Verschillende keren gebeld en hier is er ook al iemand door heen gezakt. maar idd plankje er op en niemand ziet het.

  reageer
 • Rinus

   

  Welke dinsdag? Is een dergelijke gevaarzetting niet een hogere prio?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert