Vakbond: teken afscheidscontract TSN niet

LELYSTAD
Medewerkers van thuiszorgorganisatie TSN moeten het beëindigingsvoorstel dat de organisatie hen voorlegt, niet tekenen. Dat adviseert vakbond FNV de medewerkers die op de nominatie staan om ontslagen te worden. 

Volgens de FNV probeert TSN op een goedkope manier van zijn werknemers af te komen. Met het ondertekenen van het afscheidscontract doen de medewerkers afstand van opgebouwde rechten, in ruil voor een vergoeding van 300 euro bruto. De opgebouwde rechten zijn volgens de FNV veel meer waard. Voor medewerkers die geruime tijd in dienst zijn bij de thuiszorgorganisatie, kan dit oplopen tot enkele maanden loon. 

De thuiszorgorganisatie ontslaat 66 medewerkers in Lelystad. Ook zo'n 30 tijdelijke contracten worden niet verlengd. Door bezuinigingen op de WMO is er minder werk.


reacties (6)

 • de dupe

   

  Het komt erop neer dat als men niet tekent, het ontslag via UWV moet. Dat kost TSN tijd en geld. Maakt het TSN niet te makkelijk !!!

  reageer
 • Maakt dat uit Ikke? Maar voor de volledigheid, ik sta aan de kant van de (ontslagen) medewerkers en klanten (contacten aan beide kanten). En heb verder niets met TSN of de gemeente.

  reageer
 • Ikke

   

  k, jij weet hier meer van? En dan de volgende vraag: aan welke kant sta JIJ??

  reageer
 • Klaas

   

  Ontslag met wederzijdse instemming betekend niet altijd geen WW, maar in dit geval probeert TSN de werknemers waar ze vanaf willen er met een schijntje van af te komen en dat betekend dus dat de werknemers naast het verlies van hun baan ook nog dat ze geld waar ze recht op hebben niet krijgen. Dus worden ze dubbel gepakt.

  reageer
 • Inhoud van het artikel klopt niet. De medewerkers die tekenen voor vrijwillig ontslag ontvangen 50% van potentieel wachtgeld bruto + 300 euro bruto. Dit alles bij elkaar is circa 6 maanden brutoloon. Daarnaast kunnen mensen goede redenen hebben om dat offer te accepteren. Bijvoorbeeld niet in het ww traject terecht willen komen. Vakbond, waardering voor jullie inzet en ga vooral door want de situatie blijft belachelijk, maar of het verstandig is om te tekenen hangt van de persoonlijke situatie van de (ex)-werknemer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Vrijwillig ontslag betekent geen WW uitkering en nog veel meer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert