Gemeente doet oproep aan werkgevers voor garantiebanen

DRONTEN
De gemeente Dronten roept werkgevers in de regio op om meer oog te hebben voor mensen die lichamelijk of geestelijk beperkt zijn. Sinds 2013 heeft Dronten maar drie werkplekken gevonden voor mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

De werkplekken voor die mensen heten officieel garantiebanen en wethouder Dirk Minne Vis geeft toe dat drie plaatsingen een bijzonder mager resultaat is.

Het is de gemeente wél gelukt om te bemiddelen bij 180 werkplekken voor mensen die niet gehandicapt zijn en moeite hebben om een baan te vinden.

reacties (4)

 • Gerben van de burg

   

  De gemeente is ook wel erg moeilijk in omgang !

  reageer
 • Sjaak de

   

  Het zijn geen banen en zullen dat ook niet worden, anders waren het al banen geweest, een werkgever creëert geen banen op verzoek. Overigs banen hebben de mensen welke deze dingen bedenken en kunnen met enige zekerheid zelfstandig in hun onderhoud voorzien, de ander is aangeschoten wild met stemrecht en werkrecht zonder enig toekomstig perspectief. Wij als samenleving zijn terug in de jaren twintig van de vorige eeuw.

  reageer
 • Tsja

   

  Leve de buitenlandse werknemers wahoo. En de vluchtelingen.

  reageer
 • Drontense

   

  Dit was te verwachten allemaal kosten gemaakt om niks.Iederéén had gewoon bij sociale werkplaats moeten blijven. Nu hebben ze niks of gaan naar dag besteding.Gewoon allemaal terug naar Impact in Dronten of Kampen. Er zijn niet eens genoeg banen voor de mensen zonder beperking.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert