Vijf hardrijders betrapt bij werkzaamheden A27

ALMERE
De politie Almere Buiten/Hout heeft donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur een extra snelheidscontrole gehouden op de A27. Vanwege wegwerkzaamheden mag daar op de snelweg niet harder worden gereden dan 70 km/uur. De extra controle was aangekondigd.

De snelheidscamera in een onopvallende politiewagen betrapte vijf automobilisten die aanzienlijk te hard reden. Eén werd geklokt op 100 km/per uur. Dat is 30 km/uur te snel, bij wegwerkzaamheden goed voor een boete van 310 euro.

De vier andere bestuurders, twee met 110 km/uur en twee met 120 km/uur, moeten afwachten welke beslissing het Openbaar Ministerie over hun overtreding neemt.

Foto's: Politie Almere Buiten/Hout

reacties (12)

 • hans49

   

  Het valt me op dat vooral veel Polen daar veel te hard rijden. Ze weten immers dat ze toch geen boete hoeven te betalen omdat Polen niet meewerkt aan het verstrekken van de gegevens en de inning. Ik denk dat ik maar Pool word.

  reageer
 • Lely...

   

  Ben je nu trots...??

  reageer
 • carien

   

  Gister daar zelf 70 gereden. Hoe veel auto's je voorbij komen scheuren niet normaal. Je zou zelf maar aan de weg werken... En dan nog de vrachtwagen die bijna in kofferbak zit omdat hij haast heeft. Ik zeg dag en nacht controleren met meerdere auto's

  reageer
 • Jan pieter

   

  Persoonlijk nog best veel, aan de foto's te zien worden de automobilisten staande gehouden en wordt er terplaatse een bon uitgeschreven. Tijd staandehouding/bekeuring + keren= tijd Vandaar mijn aanname best veel ;)

  reageer
 • Rob

   

  Goede actie. Veel vaker doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Is het nou echt zo erg om op het hele stuk van Almere naar Rotterdam even een paar kilometer rustig aan te moeten doen? Nee, het is veel eenvoudiger om de wegwerkers elke keer als ze een stukje verderop aan de slag moeten de snelheid aan te laten passen. "Ik ga daar alvast even graven hoor." "Prima, vergeet je niet alle goede borden er omheen te plaatsen en als je klaar bent weer weg te halen?"

  reageer
 • Hans

   

  Ik rij dagelijks van Almere naar Rotterdam en meestal voor de spits uit, wat me opvalt is dat ik kilometers 70 moet rijden zonder dat er aanleiding voor is, na een paar keer voel je je behoorlijk belazerd, en dan ga je de volgende keer extra gas geven. Dat is misschien niet juist maar wel verklaarbaar. Verkort gewoon die onnodige 70 km zones, en flits standaard, en vermeld dit ook, bij de werkzaamheden met 4x het tarief. Daar bereik je veel meer mee dan het huidige beleid!

  reageer
 • Ik neem aan dat u het de nabestaanden gaat vertellen als er een wegwerker om het leven komt, en ach afgelopen weken zijn er nog niet genoeg ongelukken gebeurt daar zo.

  reageer
 • Stemmingmakerij

   

  Gut gut, dit gebeurt ook op de A6. Is het nu echt zo dat er op de A27 nu meer te hard wordt gereden dan in het verleden? Ik betwijfel het.

  reageer
 • Driver

   

  hè ik ken die vw polo 3 weken geleden nog aangehouden door hem!

  reageer
 • Arjan

   

  nou nou, 5 hardrijders in de spits in een uur. Het bericht van vorige week (klachten want levensgevaarlijke toestanden) is dus simpelweg stemmingmakerij.

  reageer
 • michael

   

  prima hoor, en nu nog bij de werkzaamheden op de a6 die hufters aanpakken !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert