Flevoland landelijk koploper in scheidingen

FLEVOLAND
In Flevoland scheiden relatief gezien de meeste mensen van heel Nederland. In 2013 besloten op elke 1000 gehuwden 12,1 mensen uit elkaar te gaan. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Flevoland staat al jarenlang bovenaan de lijst van plekken waar de meeste stellen uit het huwelijksbootje stappen. De gemeente Almere is landelijk koploper qua scheidingen. Nergens anders is het aantal scheidingen per 1000 inwoners hoger.

In Zeeland, Gelderland en Overijssel zijn de minste mensen geneigd hun huwelijk te ontbinden. Het aantal mensen dat na een scheiding de alimentatie niet betaalt, is in Flevoland relatief gezien ook het hoogste van Nederland.

LocalFocus maakte in samenwerking met Omroep Flevoland een interactieve documentaire over wanbetalers van alimentatie. Klik hier om deze te bekijken.
 

reacties (4)

 • joop

   

  tja meestal zijn er problemen in een huwelijk waardoor een huwelijk onder druk staat en men niet meer samen kan zijn maar een goed huwelijk kan veel doorstaan mits de druk niet te hoog wordt .

  reageer
 • Kim H.

   

  Niet zo zeuren. Best een goede foto, wat wil je zien dan??? Vechtende echtparen??? Prima zo O.F.

  reageer
 • Danny

   

  Knullige photoshop actie Omroep Flevoland.... Origineel is al 8 keer eerder gebruikt, o.a. hier http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/122706/emmeloord-inzameling-voor-bruiloft-van-doodzieke-debora

  reageer
 • adv

   

  nou, echt niet om trots op te lopen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert