Jongeren pitchen plannen voor Floriade

ALMERE
Vier jonge entrepreneurs hebben donderdagavond in Almere de kans gekregen om hun droom te realiseren. Voor een zaal vol mogelijke investeerders kregen ze vijf minuten de tijd om hun idee voor de Floriade te pitchen.

Ze worden de 'accelerators' genoemd, ofwel de versnellers. De gemeente wil vooral jongeren uitdagen om mee te doen aan de ontwikkeling van de land- en tuinbouwtentoonstelling.

De vier ideeën bestaan uit de bouw van een zo klein mogelijk huis, een systeem om planten en kruiden thuis te kweken op water in plaats van grond, een werkplaats voor recycling op de Floriade en een serie kinderboeken over de herkomst van ons voedsel.

Het is nog niet bekend of en zo ja welk idee echt op de Floriade te zien zal zijn.

reacties (2)

 • -Z-

   

  Eh ja Hannes, erg relevant bij dit bericht. Not. Over het bericht zelf: weer een initiatief van Urban Greeners. Het collectief dat goed voor zichzelf zorgend ook er voor zorgt dat alles oneerlijk gaat. Allereerst door te pretenderen dat jongeren DE weg naar de toekomst zijn. Ten tweede omdat zij compleet oneerlijk functioneren. Er zijn immers veel meer en veel betere plannen om aan investeerders voor te leggen. Moet je wel in het netwerkje van UG zitten om uitgenodigd te worden, en een niet al te snugger plan hebben. Daarom ook: weg van Utopia !!

  reageer
 • Hannes

   

  Daar zou je geen prachtig mooi eiland voor op de schop moeten nemen. Almere Poort waar nog veel braakliggend grond aanwezig is, waar de Floriade en een duurzame woonwijk wat oppervlakte betreft, goed tot zijn recht kan komen. Ook wat openbaar vervoer en parkeer gelegenheid, dat zijn weg al heeft gevonden. Dan zou Almere Poort voor de toekomst, hopelijk dan ook met een HAVEN, goed van pas komen. En dan kunnen de binnenvaart Cruiseschepen aan en afmeren. Dan kan Almere in 2022 ook en Hopelijk met een echte Hollandse uitstraling kunnen pronken. Gemeenteraad Almere pak deze kans, nu kan het nog. " Almere heeft ook een stad makkelijk bereikbaar via het water"

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert