Benzinedief had geld nodig voor dokterskosten

DRONTEN
Een 31-jarige man uit Dronten is door de politierechter in Zwolle veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 1.000 euro, omdat hij meerdere keren tankte zonder te betalen.

De man werd in mei van dit jaar in Dronten gepakt, nadat hij al vier keer eerder bij hetzelfde Esso-tankstation in Kampen was ontkomen. In totaal ging het om zo'n 200 liter aan gestolen benzine. Dagblad de Stentor meldt dat de man de benzine niet kon betalen door dure medische behandelingen. Dat was voor de rechter ook de reden om een voorwaardelijke boete op te leggen. De gestolen benzine is inmiddels door de man betaald.

De Drontenaar was gewiekst in zijn methode. Hij tankte vaak op drukke momenten, waardoor het personeel van het tankstation hem niet kon betrappen. Ook gebruikte hij valse kentekenplaten. Toen het opsporingsprogramma van RTV Oost aandacht besteedde aan de zaak, kon de man worden opgepakt.

reacties (4)

 • -Z-

   

  haha, ... .W. blijft eens stil. Zou ie 't eindelijk doorhebben ?

  reageer
 • kees d.

   

  Op het moment dat je valse kentekenplaten gebruik om proletarisch brandstof te tanken doe je dat met voorbedachte rade en zeker niet om de dokterskosten te besparen. Ik bezit ook een autootje omdat ik met mijn longprobleem niet met openbaar vervoer kan reizen (airco). Ik heb ook mijn mega zorgkosten maar ik betaal ook altijd netjes wat ik tank. Als ik de tank niet kan volgooien dan maar voor even voor € 10,00 of € 15,00 euro. De rechtspraak in ons land wordt wel heel erg soft.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  En zeker wel geld om vervalste kentekenplaten te bemachtigen? Maar ja, daders worden aan alle kanten gepamperd door de h.h. rechters. .W., kom er maar in.

  reageer
 • hans49

   

  En wel geld om er een auto op na te houden? Zeker ook geen motorrijtuigenbelasting en verzekering? Hie gek kan het wirden allemaak.... Dank aan onze rechtspraak.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert